• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MEGA IZNENADILA FMP U ABA LIGI: "Zatvorila" reket i prekinula seriju poraza

Autor Haris Krhalić

Trijumf ekipe Marka Baraća u duelu protiv "pantera"

 Mega FMP ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mega MIS-a savladali su FMP Meridian u Hali sportova Ranko Žeravica 77:72 (18:19, 19:18, 19:22, 21:13). U utakmici u kojoj su se oba tima smenjivala u vođstvu viđeno je iznenađenje, jer je Mega prekinula seriju od četiri uzastopna poraza protiv ekipe iz gornjeg dijela tabele. Mega je tako upisala četvrtu pobjedu (4-10), dok je FMP pretrpio četvrti poraz (10-4). Novi plej tima iz Železnika, Nikola Topić, stigao je iz Zvezde ali je ovaj meč odgledao sa strane.

Matej Rudan je bio najbolji strijelac Mege sa 16 poena (sedam skokova), ispratio ga je Nikola Đurišić sa 14 (indeks korisnosti 18), ali je Ahmad Rori bio najkorisniji igrač Baraćeve ekipe sa 12 poena, uz po četiri skoka i asistencije za indeks 20. Važan doprinos dali su i kapiten Luka Cerovina sa 11 poena, kao i mladi centar Mihailo Mušikić sa osam poena i šest uhvaćenih lopti.

Kod FMP-a 29 poena Trenta Frejžera, 13 je dodao Bo Bič, a 12 Nikola Šaranović. Mega je dobila bitku pod obručima, pošto su centri Pantera Ebuka Izundu i Nikola Janković ostali bez poenterskog učinka.

"Ovo je bila jako važna utakmica za nas. U najavi meča sam se trudio da se ne osvrćem na kadrovske probleme koje imamo. Dobro je poznato da smo već neko vrijeme bez bez našeg startnog centra Danka Brankovića što ostavlja veliku prazninu u reketu. Ove nedjelje smo imali dodatnih zdravstvenih problema, ali nekoliko igrača je stislo zube i ovaj meč odigralo praktično bez treninga i na tome im čestitam. Dobili smo borbu u skokovima sa ekipom koja fizički dominantna i tu je bio ključ utakmice i razlog što smo odigrali dobro. Još jednom čestitke mojim igračima na igri i pobjedi. FMP je ozbiljna ekipa koja nije slučajno tu gdje jeste i ovo je veliki podstrijek našem timu za dalji rad i naredne utakmice", rekao je poslije utakmice trener Mege Marko Barać.

Mega MIS: Rudan 16, Uskoković 3, Kazalon 4, Đurišić 14, Kovačević 4, Cerovina 11, Rori 12, Grbović, Marković, Mušikić 8, Stefanović 5

FMP Meridian: Frejzer 29, Bič 13, Stepanović 2, Šaranović 12, Simović, Matović 6, Izundu, Vuković, Janković, Dženkins 3, Vujičić, Valinskas

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC