• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Žalgiris Crvena zvezda UŽIVO prenos Evroliga
 Žalgiris Crvena zvezda UŽIVO prenos Evroliga

ZVEZDA ISPUSTILA POBJEDU - PALA KAD JE BILO NAJVAŽNIJE! Pet minuta POMRAČENJA crveno-bijelih i PORAZ u Litvaniji!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda izgubila u Litvaniji iako je kontrolisala sve do pet minuta prije kraja,

 Žalgiris Crvena zvezda UŽIVO prenos Evroliga Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je izgubila od Žalgirisa 66:71 i žaliće za velikom propuštenom prilikom za važan "brejk", kakvim je popločan put ka plasmanu u plej-of Evrolige. Iako je Filip Petrušev odigrao još jedan sjajan meč, ubacio 16 poena i iako je minut prije kraja djelovalo da tim Duška Ivanovića sve kontroliše, ipak nije bilo tako.

Žalgiris je u posljednjih minuta zaigrao granitnu odbranu, otjerao crveno-bijele na distancu i natjerao ih na teške šuteve sa osam i više metara. Promašivali su ih gosti i iako su hvatali ofanzivne skokove (čak 16!) bilo je još previše vremena do kraja za litvanski tim. Pri rezultatu 57:64 Žalgiris je tako krenuo u snažan nalet, izjednačio je trojkom Tomasa Dimše (prvom poslije šest promašaja), a onda je pobjedu donio Edgaras Ulanovas, uzastopnim trojkama u posljednjih 60 sekundi.

Zvezda sada ima skor 10-10 i ispustila je priliku da uđe u aktivnu trku sa Žalgirisom za mjesto u plej-ofu. Litvanci su sada na 12-9 i imaju bolji međusobni skor, jer je Zvezda u "Pioniru" pobijedila razlikom od četiri poena (77:73). "Plus 5" u korist Žalgirisa u petak uveče (71:66) "briše" to vođstvo Beograđana i stavlja ekipu Maksvitisa Kazisa u dobru situaciju pred nastavak trke za plasman u Top 8.

ŽALGIRIS: Tejlor 2, Lekavičijus 7, Hejs 6, Kalnijetis, Šmits 10, Birutis 2, Lukosijunas, Brazdejkis 7, Polonara 10, Dimša 7, Butkevičijus 7, Ulanovas 13

ZVEZDA: Holand 3, Vildoza 9, Lazarević 2, Mitrović 4, Lazić 3, Dobrić 6, Ivanović, Nedović 11, Marković, Kuzmić 5, Petrušev 16, Bentil 8

Možda će vas zanimati

20:46

Kraj - poraz Zvezde od Žalgirisa 66:71

Serijom 13:0 u poslednjih pet minuta Litvanci su preoteli vođstvo i pobedili!

Filip Petrušev je igrao sjajno, kontrolisao rezultat posle sjajne treće četvrtine crveno-belih i vodio ih do vođstva 64:57. Međutim, u poslednjih pet minuta Beograđani u napadu imali smo ofanzivni skok (16!) i ništa više. Za to vreme, Žalgiris je uz čvršću odbranu našao i ritam u napadu i oduzeo srpskom predstavniku vođstvo trojkama Tomasa Dimše i Edgarasa Ulanovasa, koji je bio i heroj pobede domaćih u Kaunasu.

Narednu utakmicu u Evroligi Zvezda će odigrati sledećeg petka protiv Partizana u hali "Pionir"

20:42

Ulanovas u transu, Žalgiris u seriji 13:0!

Ponovo Ulanovas i ponovo trojka - Litvanci vode 70:64 na pola minuta do kraja utakmice!

20:40

Žalgiris preokreće - Ulanovas za tri!

Litvanci vode 67:64 na početku poslednjeg minuta! Oduševljenje među navijačima Litvanaca, koji su raširili šalove "Slava Ukrajini"

Izvor: MN PRESS

20:37

Izjednačenje - Žalgiris kaznio Zvezdine promašaje!

Tomas Dimša ostao je sam i ubacio trojku za 64:64 na minut i 44 sekunde do kraja! Ivanović je pozvao tajm-aut. Crveno-beli su tri i po minuta bez poena.

Izvor: MN PRESS

20:35

"Tvrd" finiš u Kaunasu!

Zategnuli su odbranu igrači Žalgirisa, a iako Zvezdi ne ulaze šutevi u ovim trenucima, uspevaju da ofanzivnim skokovima troše vreme. Još dva i po minuta do kraja i rezultat je nepromenjen - 74:69 za Zvezdu

20:29

Još 4 minuta drame u Kaunasu

Centar Žalgirisa Kevarijus Hejs postiže važne poene iz reketa, odlično brani Vildozu - jednom, ali ne i drugi put! Argentinac je pogodio za vođstvo Beograđana 64:57 na četiri minuta do kraja.

Izvor: MN PRESS, Yorgos Matthaios/Eurokinissi

20:21

Filip Petrušev!

Spektakularno igra Zvezdin centar! Ubacio je trojku za vođstvo 59:53 u 32. minutu, što je njegov 15. poen večeras.

Izvor: MN PRESS

20:16

Kakav nalet srpskog tima

Ognjen Dobrić pogodio je trojku za vođstvo 56:50 u poslednjim trenucima treće četvrtine! Prethodno je poentirao i Filip Petrušev, koji je doneo crveno-belima prednost 51:50. Ekipa Duška Ivanovića je u seriji 13:3! Bilo je 47:43 za Žalgiris četiri minuta pre kraja treće deonice, a onda je Zvezda pre svega defanzivno zaigrala odlično i nagradila se za to u napadu.

20:02

Tri, pa tri - Vildoza, pa Nedović!

Zvezda se primakla na poen zaostatka - 41:42, u 24. minutu. Da li će konačno crveno-beli povesti?

Izvor: MN PRESS

19:55

- Žalgiris vodi na poluvremenu 38:30 -

ŽALGIRIS: Tejlor, Lekavičijus 4, Hejs, Kalnijetis, Šmits 8, Birutis 2, Lukosijunas, Brazdejkis 4, Polonara 10, Dimsa 4, Butkevičijus 4, Ulanovas 2. Timski: 9/16 za dva, 4/13 za tri, 8/8 sl. bacanja, 15 skokova (10-5), 6 asistencija, 5 ukradenih, 6 izgubljenih lopti

ZVEZDA: Holand 3, Vildoza 4, Lazić 3, Dobrić 2, Nedović 4, Kuzmić 5, Petrušev 6, Bentil 3. Timski: 10/21 za dva, 3/11 za tri, 1/2 sl. bacanja, 19 skokova (10-9), 7 asistencija, 4 ukradene, 10 izgubljenih lopti

19:37

Crveno-beli su ponovo u igri

Luka Vildoza se budi, Zvezda je sada na "minus 4" - 28:32 i 30:34. Pre njegovih uzastopnih koševa važne trojke u nizu postigli su Džon Holand i Ben Bentil. U toku je 27. minut

Izvor: MN PRESS

19:30

Nesuđeni Zvezdin igrač razbija crveno-bele!

Akile Polonara, igrač sa kojim su crveno-beli pregovarali ove zime, postigao je dve trojke "vezao" osam poena uz blokadu, zapalio dvoranu i doneo Žalgirisu vođstvo 30:18. Ekipe u 14. minutu odlaze na TV tajm-aut koji će sigurno više prijati srpskom timu.

19:23

Nedović daje težak šut za kraj 1/4

Branko Lazić ubacio je važnu trojku, a Nemanja Nedović je pogodio za kraj četvrtine i rezultat 20:14 za Žalgiris

19:18

Žalgiris u naletu, Ivanović zove tajm-aut

Šmits pogađa za Žalgirisovih "plus 9" - 18:9, a Duško Ivanović mora da pozove tajm-aut u 9. minutu

19:15

Zvezda se budi, Žalgiris se brani

Luka Mitrović nije uspeo da poentira preko prko Laurinasa Birutisa (na slici) i da smanji razliku na poen, ali nije uspeo. Žalgiris se odbranio od naleta srpskog tima i vratio se na "plus 5" poenima krilnog košarkaša Arnasa Butkevičijusa.

U toku je 8. minut.

Izvor: MN PRESS

19:05

Trojka i 9:4 za Žalgiris

Loš defanzivni potez Bena Bentila i trojka Rolandsa Šmitsa za vođstvo Žalgirisa 9:4

Izvor: MN PRESS

18:58

Koreografija i velika zastava na terenu

Hala je očekivano puna, navijači su na tribini podigli zeleno-belu koreografiju, a u tim bojama je i velika zastava nasred terena. Uskoro meč počinje...

18:56

Tabela i prethodni duel

Crvena zvezda ima skor 10-9, a Žalgiris 11-8. U prvom meču Zvezda je dobila 77:73, a heroj je bio Luka Vildoza, strelac 27 poena.

Izvor: MN PRESS

18:50

Zvezda je ovaj dan čekala mesecima

Još od novembra crveno-beli su čekali oporavak Nikole Ivanovića pod teške povrede rebra i srećom - Crnogorac je sada dobro i sve je spremniji da zaigra. Ostaje da se vidi da li će ga Duško Ivanović koristiti u večerašnjem meču. Bio je u sjajnoj formi pre povrede, videćemo i to koliko će mu biti potrebno da se vrati.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:49

Prošli put je bilo burno

Crvena zvezda imala je burno prošlo gostovanje u Kaunasu, kada je sa tribine vređana i Srbija, crveno-beli, isticane su zastave NATO pakta...

Na toj utakmici, odigranoj 4. aprila prošle godine, navijači srpskog kluba su izvođeni iz dvorane i sprovođeni direktno na aeodrom.

Izvor: Twitter/@visegrad24/printscreen

18:47

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

Duel Žalgiris - Crvena zvezda počinje u 19 časova, pratite ga u tekstualnom prenosu uz MONDO

UKRATKO

  • Žalgiris - Zvezda 71:66
  • Zvezda sada ima skor 10-10
  • Sada ima lošiju koš-razliku protiv Žalgirisa
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Opet ova Hićina omladina propagira svoju antisrpsku politiku....prokletnje zelene ...šteta Zvezdo....

Najnovije