• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE PROVOCIRAJTE SRBE NATO ZASTAVAMA! Poruka iz Žalgirisa pred Zvezdu: Za Ukrajinu navijajte POSLIJE meča!

Autor Dragan Šutvić

Trener litvanskog Žalgirisa smiruje tenzije uoči gostovanja Crvene zvezde u okviru 20. kola Evrolige.

 trener žalgirisa o utakmici protiv crvene zvezde Izvor: Twitter/screenshot/mamilasius

Crvena zvezda i Žalgiris sastaju se u petak u Kaunasu (19.00) u okviru 20. kola Evrolige, a dobro je poznato da je prethodni dolazak srpskog šampiona u Litvaniju prošao više nego burno. Na tom meču navijači Žalgirisa su uz zastave Ukrajine, na tribinama istakli i zastave NATO pakta, dok se tokom meča u aprilu 2022. godine više puta moglo čuti i uvredljivo skandiranje Srbiji (Pjevali su: "J**i se Srbijo).

Uoči novog duela u Kaunasu, trener domaćina Kazis Maksvitis, koji vodi Žalgiris upravo nakon pomenute pobjede Zvezde, pozvao je na smirivanje tenzija uz nadu da neće biti nikakvih provociranja gostiju.

"Ne bih volio da bude ikakvih provokacija, volio bih da košarka bude na prvom mjestu. Može da se navija za Ukrajinu i prije i poslije meča, a ne bih volio da navijači provociraju Srbi, pošto su naši navijači prethodni put pokazivali NATO zastave. Ja sam za to da košarka bude u prvom planu", rekao je Maksvitis na konferenciji za medije uoči utakmice sa Crvenom zvezdom, u kojoj će srpski šampion pokušati da dođe do 11. pobjede ove sezone. 

Takođe, Maksvitis je potvrdio da je njegov košarkaš Akile Polonara imao i ponudu Crvene zvezde, baš kao što je to poručio i Nebojša Čović. Prvi čovjek kluba sa Malog Kalemegdana objasnio je da Italijan nije došao zbog zabrane Evrolige.

"Da, ima istine u tome, posebno ako se zna da je Ivanović trenirao Polonaru u Baskoniji kada je igrao odlično. Zaista mislim da je birao između ova dva tima i da je na kraju prihvatio našu ponudu", objasnio je trener litvanskog tima i da im predstoji težak meč, ali da će probati da se revanširaju za "tijesan" poraz u Beogradu 77:73.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC