• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LITVANCI TRAŽE ISTRAGU ZBOG TVITA IGRAČA ZVEZDE: Hasan Martin opsovao, novinari prijavili Evroligi!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda bi uskoro mogla da bude pod novom istragom Evrolige, odnosno njihov košarkaš Hasan Martin zbog uvredljivog tvita.

 Litvnski novinar traži istragu protiv košarkaša Zvezde Izvor: MN PRESS

Košarkaš Crvene zvezde Hasan Martin "ućutkao" je uz psovku na Tviteru jednog litvanskog novinara, koji je prethodno komentarisao "slučaj Fakundo Kampaco" i podršku Argentincu na društvenim mrežama, a zbog toga je portal "Basket News" iz Litvanije objavio i burno saopštenje. U njemu traže od Evrolige i Udruženja igrača Evrolige (ELPA) da otvore istragu protiv Hasana Martina, odnosno u otvorenom pismu urednika portala Jonasa Mikovasa objašnjava se šta je sporno u poruci Amerikanca.

Hasan Martin je na tvit litvanskog novinara da mu je "muka od podrške Kampacu na Tviteru" okačio "gif" na kome je napisana poruka "ućuti, je**te", zbog čega bi željeli da Evroliga i ELPA kazne igrača Crvene zvezde.

"Neću reći ništa novo ako kažem da su prijetnje i uvrede na Internetu postale naša dnevna rutina. Igrače uznemiravaju poslije loše utakmice, sudije poslije pogrešnih odluka, trenere poslije vezanih poraza, a novinare zbog članaka. Radim u onlajn medijima od 2005. godine i naučio sam da ignorišem ovakve stvari, odnosno bar da pokušam da ignorišem (...) Ali, ne očekuješ od igrača da se ponaša kao siledžija, posebno ako se nisi ponio neprijatno ili neprofesionalno prema njemu", stoji u saopštenju koje je potpisao Jonas Miklovas u odbrani svog kolege Ritisa Visniauskasa.

Izvor: Twitter/Screenshot

"Martin je citirao tvit našeg kolege i okačio tvit na kome muškarac udara kameru (dakle, nekoga) uz poruku 'STFU'. Iako mi engleski jezik nije maternji, znam šta to znači. Moja prva reakcija je bila gađenje i nevjerica, a nakon sat vremena od agresivnog tvita - Martin je obrisao poruku, ali internet ne zaboravlja", dodaje se.

Uz poruku da je Visnikauskas "poštovani novinar i komentator u Litvaniji", dodaje se da poruka koju je Martin napisao "ne smije da bude tolerisana": "Zato pozivam Evroligu i Udrućenje igrača Evrolige da istraže ovaj incident. I Hasan i Ritis su dio zajednice Evrolige, koja vjerujem da se zalaže za toleranciju i poštovanje. Svi moramo da budemo protiv promovisanja nasilja", zaključeno je u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC