• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto Srbija zaslužuje dva evroligaša! Željko Obradović pobijedio Zvezdu, pa poslao poruku cijeloj Evropi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Partizana Željko Obradović govorio je o atmosferi koju su napravili protivnički navijači, obavezama njegovog tima, ali i dva srpska kluba u Evroligi, što bi moralo da postane realnost.

 Željko Obradović poslije pobjede nad Zvezdom u Evroligi Izvor: Sport klub/Screenshot

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu u 21. kolu Evrolige (79:78), ali Željko Obradović nije bio prezadovoljan. On je ljutito napustio dvoranu zbog primljene trojke u posljednjim sekundama, a zatim na konferenciji za medije pomenuo i taj detalj. Uz priču o dva beogradska evroligaša, govorio je trofejni stručnjak o razlici koju njegov tim nije uspio da sačuva...

Crno-bijeli su trojkom Nemanje Nedovića u posljednjim propustili priliku da budu bolji od najvećeg rivala u međusobnom skoru, što se Željku Obradoviću nije dopalo. Sa druge strane, bilo je elemenata igre kojima može da bude zadovoljan nakon velike pobjede koju je ostvario njegov tim, tek treće na gostovanjima u Evroligi ove sezone. 

"Žao mi je zaista mi je žao što nismo odbranili četiri razlike, ali to je tako, škole se plaćaju. Ledej odigrao izvanrednu utakmicu bez izmjene, našao je način da u napadu odigra pametno. Kada se pogleda statistika, izuzetno sam zadovoljan brojem izgubljenih i ukradenih lopti, u apsolutnoj pozitivi smo tu u odnosu sa Zvezdom, to je za ovakvu utakmicu veoma značajno. Zvezda je tim koji svaku utakmicu igra na maksimum, i večeras su dali maksimum i nadam se da su svi uživali u košarkaškoj utakmici", rekao je Obradović poslije meča.

Po riječima iskusnog trenera Srbija i Beograd zaslužuju dva tima u društvu najboljih evropskih ekipa! "Vjerujem da oba kluba uvijek zaslužuju da budu u Evroligi, jer se ovde mnogo voli košarka. Atmosfera kao večeras ili kao u našoj hali je najbolja poruka za promociju ovog sporta. Nadam se da ćemo nastaviti u tom smjeru. Ovo je košarka i vjerujem da smo poslali izvrsnu poruku večeras cijeloj Evropi", dodao je trener Partizana Željko Obradović.

I ovog puta su na derbiju u Evroligi bili prisutni navijači oba tima, a Obradović je baš tom detalju posvetio nekoliko rečenica. On je bio zadovoljan atmosferom u halu, a pohvalio je i navijače Partizana koji su se čuli. Crno-bijeli su za ovaj meč dobili oko 300 ulaznica i njihovi najvatreniji navijači bili su smješteni baš iza klupe na kojoj su sjedeli Obradović, njegov stručni štab i rezervisti Partizana.

"Atmosfera u dvorani? Neću da ulazim u šta god, jer je to nešto što bi vi trebalo da radite. Uglavnom korektna atmosfera, meni je bilo lijepo jer su navijači Zvezde napravili izvanrednu atmosferu, a i naši su se čuli. Čestitam i jednima i drugima. Ako je bilo vrijeđanja, oguglao sam na to, bavim se svojim timom. Ne znam stvarno da li su dizali transparente, ako je neko vidio neka priča o tome, fokusiram se na parket, mislim da je među nama akterima bilo veoma korektno. Igrači su se veoma radovali u svlačionici, svaka pobjeda protiv Crvene zvezde je nama veoma važna, ali vratiću se opet na raspored, treba voditi računa o umoru, o tome šta nas čeka, poslije ovog perioda imamo i Kup u Nišu, ali o tom - potom. Ima vremena, Kup je nešto o čemu ćemo tek da razmišljamo", istakao je trofejni stručnjak.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC