• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijela hala zviždala Jokiću i nije je utišao! Poraz Denvera od čudesnog Embida - protiv Nikole ubacio 47 POENA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Denver izgubio u velikom derbiju protiv Filadelfije. Kamerunac Džoel Embid ubacio čak 47 poena u direktnom duelu sa najboljim igračem na svijetu.

 Džoel Embid protiv Nikole Jokića ubacio 47 poena Izvor: Profimedia

Denver Nagetsi izgubili su od Filadelfije u gostima 119:126, iako su vodili više od tri četvrtine utakmice, a pred četvrtu imali su i 15 poena prednosti. Međutim, bila je ovo noć Džoela Embida, koji je ubacio čak 47 poena, naspram 24 poena Nikole Jokića iz samo 12 šuteva, uz devet asistencija, osam skokova, ali i sedam izgubljenih lopti srpskog igrača. Utisak je da je Srbin morao da agresivnije napadne protivnika i direktnog rivala na ovako velikom izazovu.

Rezervista Filadelfije Džordž Nijang pokrenuo je sa dvije trojke seriju Filadelfije pred posljednju četvrtinu. Njegova ekipa se za 100 sekundi vratila u meč serijom 12:0 i potom okrenula stvari na terenu. Borbeni veteran Pi-Džej Taker vodio je sa svojih 197 centimetara "rat" protiv Jokića u reketu, na drugoj strani je Embid pogađao bez greške i vodio svoj tim do sedme pobjede u nizu. A ovaj će za njega imati poseban značaj.

Košarkaš koji se javno bunio zbog toga što je Nikola MVP, a ne on, bio je izuzetno motivisan da u sudaru protiv Srbina pokaže da je bolji od njega, a to je prepoznala i hala, koja je zvižducima dočekala Nikolu, pa na kraju glasno slavila pobjedu protiv najboljeg tima Zapadne konferencije. Denver je sada na skoru 34-15, dok je Filadelfija drugoplasirana na Zapadu, sa učinkom 31-16.

Meč je takođe obilježila nevjerovatna situacija u jednom napadu Denvera, kada je Džejms Harden uskočio na teren sa klupe. Ipak, najviše će se pričati o zaista odličnoj završnici Siksersa, među kojima je Harden ubacio 17 poena, Tobajas Heris i Nijans po 14, Tajris Maksi i Dientoni Melton po 13... Naravno, sve ih je predvodio Embid, koji je uz skoro 50 postignutih poena dodao i 18 skokova, pet asistencija i četiri ubačene troke iz sedam pokušaja. Djelovalo je da je mnogo više željan "krvi" protivnika od Nikole.

Na drugoj strani, Denver je gubio ritam u napadu dok se završavala utakmica, pa ni Jokić, ni Džamal Marej (22 poena), ni Majkl Porter Džunior (20) nisu nalazili rješenje. Eron Gordon takođe je bio zapažen sa 18 poena, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da amortizuje pad gostiju u završnici, u kojem je hala Filadelfije uživala.

Ipak, ostaće vjerovatno najjači utisak da prosto Jokić nije bio toliko agresivan u napadu kao Embid, koji je šutnuo skoro 20 lopti više i to se isplatilo njegovom timu. Kamerunac je iz igre šutirao 18/31, a Srbin samo 8/12. "Navijači Filadelfije su svako ime igrača Denvera na predstavljanju dočekali sa 'sr**je', osim Jokića. Kada je on bio predstavljen, halom su se prolomili zvižduci i povici", javio je američki novinar Majk Singer iz dvorane. U takvom ambijentu, Nikola nije pokazao protivnicima sve što može i zbog čega ga toliko ne vole.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC