• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KKI Vrbas domaćin turnira Evrokupa 1: Nije lako dobiti organizaciju - pobijedili smo Pariz, London...

Autor Dragan Šutvić

Pobjednik turnira steći će pravo nastupa na finalnom turniru.

 kki vrbas domaćin turnira evrokupa 1 Izvor: KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida Vrbas biće od 9. do 11. marta domaćin kvalifikacionog turnira "Evrokup 1, grupa B". Pored Banjalučana, na ovom jakom takmičenju koje će se odigrati u dvorani "Borik" nastupiće Padova Milenijum Basket, London, Keln i Zmaj iz Gradačca.

Pobjednik ove grupe izboriće plasman na završni trunir koji će se održati u Italiji (Kantu).

"Uveliko se pripremamo za ovo prestižno takmičenje i vjerujem da ćemo potpuno spremno dočekati naše sportske rivale, ali i druge goste i da ćemo ponovo dobiti visoku ocjenu za organizaciju. Kao što je poznato ranije smo dobili čistu desetku za organizaciju kvalifikacionog turnira što nijednom drugom klubu to nije uspjelo. Hvala ljudima iz IWBF koji su nam ukazali povjerenje da budemo domaćini, a nije bilo lako dobiti organizaciju i mi smo uspjeli u tome pobijediti jedan Pariz, London", rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Za organizaciju ovog takmičenja u klubu očekuju pomoć i od nadležnih institucija.

"Prije svega se nadamo da će pokrovitelj manifestacije biti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od koga smo i u ranijem periodu imali značajnu pomoć. Nadamo se podršci Vlade Republike Srpske, odnosno resornog Ministarstva kao i Grada Banjaluka, ali i menadžmenta SC Borik i svih zaposlenih u ovoj ustanovi kao što je to bio slučaj i u minulom vremenu", istakao je Umičević.

Aktuelni šampioni BiH i NLB lige iz Banjaluke imali su dosta uspjeha na ovakvim takmičenjima. Tako su 2018. godini bili prvi na kvalfikacionom turniru Evrolige 3, a godinu dana kasnije bili su najbolji i kada su bili domaćini kvalifikacionog turnira Evrolige 2.

"Sve su to garacnije da naš tim i ovog puta može da ostvari identičan rezultat. Tačno je da ih čeka težak ispit jer će igrati protiv dosta kvalitetnih timova koji imaju i izuzetno bogate budžete. I pored svega toga vjerujem u naš sastav i svi se nadamo da možemo biti prvi kako bismo na taj način izborili plasman na finalni turnir", naglasio je prvi čovjek banjalučkog kluba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC