• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rekao sam vam da mogu!" Trener Mege poslije senzacije u Kupu Radivoja Koraća: Sad hoću da uživam u derbiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener ekipe Mege Marko Barać napravio je rezultat karijere pošto je sa svojim mladim timom uspeo da se plasira u finale Kupa Radivoja Koraća.

 Marko Barać poslije pobjede Mege nad FMP-om u Kupu Koraća Izvor: MN PRESS

U prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća Mega je uspjela da preokrene i savlada FMPiako je u jednom trenutku meča gubila sa velikih 17 poena razlike u finišu druge četvrtine.

Trener Marko Barać otkrio je šta je njegov tim morao da promijeni i popravi kako bi se vratio iz velikog deficita.  Na poluvremenu je poslije razgovora počela velika serija Mege i mladi tim perspektivnog stručnjaka je uspio da preokretom dođe do šanse da se bori za trofej. 

"Velika pobjeda za nas poslije nešto lošijeg starta gdje nas je FMP izbacio iz napadačkog ritma odbranom. Iz manjka samopouzdanja došlo je do pada u igri. Kada smo našli rješenje napadački za te stvari došlo je i do puno veće energije i na taj pritisak na loptu koji smo imali priključili su se skokom visoki igrači", istakao je Barać. 

Više puta je Barać naglašavao da je ovaj tim Mege pun potencijala i da svih 12 igrača u sastavu mogu da pruže dobre partije, što se sada i videlo sa čak 48 poena igrača sa klupe.

"Ono što sam u najavi za kup napominjao je da vjerujem da postoji ne samo nekoliko igrača spremnih da iskoče, već je to skoro cijeli tim. Neki momci su sada preuzeli odgovornost, ubacili šuteve i puno pomogli da se ovo pobijedi", dodao je Barać. 

Djelovalo je da je četvrtfinale bilo i teže za Megu nego polufinale, prije svega zato što ovaj tim nema naviku da igra protiv timova koji su autsajderi.

"Igramo ovo takmičenje sa novim elanom. Poslije teške četvrtfinalne utakmice koja je bila nezgodna pošto ovi mladi momci nisu favoriti ni protiv koga i nisu navikli da tako igraju utakmice, uspjeli su ipak da dobiju taj meč", rekao je on, pa kratko prokomentarisao drugo polufinale: "Što se tiče druge utakmice prije svega hoću da uživam u drugom polufinalu, hoću da ovaj prelijepi turnir dobije jednu sjajnu utakmicu i sjajnu košarku i ko god bude protivnik hoću da moji momci uživaju u cijelom tom danu i u finalnom meču", završio je Barać. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC