• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je anonimus koji je razbio Srbiju? Izbušio je "orlove" trojkama!

Autor Dragan Šutvić

Nikos Rogavopulos je igrač za koga teško da ste čuli prije meča Srbije i Grčke u kvalifikacijama za Mundobasket. Sada je, nažalost, vrlo dobro poznat.

 ko je nikos rokavopulos Izvor: Youtube/ jimmy xalk/Screenshot

Srbija je od gotovog napravila veresiju, uspjela je da izgubi meč od Grčke u kome je vodila tokom skoro cijelog toka utakmice, a prvo ime ovog meča bio je malo poznati 21-godišnji Grk Nikos Rokavopulos. Ovaj igrač koji se najbolje snalazi na pozicijama beka i krila nije uspio da se nametne u Grčkoj ligi, a odlazak u inostranstvo se očigledno pokazao kao prava stvar. 

U meču u kome je Srbija vodila 35 minuta, on je sve vrijeme svojim poenima uspijevao da drži Grčku u kakvom-takvom priključku, a onda je u produžetku eksplodirao. Povela je Srbija sa 81:80, a onda je sa tri vezane trojke mladi krilni košarkaš riješio ovaj meč. Donio je prednost od 89:85 svom timu i to je prelomilo utakmicu. Kao nagrada za sjajnu partiju na kraju su došla dva slobodna bacanja za konačnih 97:92.

Rokavopulos je na kraju za 29 minuta na terenu upisao 28 poena, uz 8/12 šut iz igre, 5/7 za tri i 7/8 sa linije slobodnih bacanja. Svemu tome je dodao i četiri skoka, tri ukradene lopte i jednu asistenciju. 

Ovaj malo poznati košarkaš rođen je 2001. godine u Marusiju, poznatom predgrađu Atine koje inače gaji bratske odnose sa Nišom. Počeo je da igra košarku u lokalnom klubu Dukas i tu je sa 15 godina debitovao 2016. u drugoj ligi. 

Vrlo brzo je primijećen njegov talenat, pa je prešao u AEK gdje je čekao priliku četiri godine, ali je nije dočekao. Osvojio je sa AEK-om FIBA Interkontinentalni kup 2019. godine, pa 2020. Kup Grčke, ali mu je minutaža bila simbolična i zbog toga je prešao u Promiteas iz Patre. Ni tu se nije naigrao, pa je pravu šansu dobio tek ove sezone u Turskoj. 

Tamo igra za, dobro se skoncentrišite - Merkezefendi Beledijesi Denizli Basket, ali da bi svima bilo lakše preskočićemo sponzore i reći da se tim zove kao i grad, znači Denizli. Ova ekipa koja je nedavno ušla u prvi rang takmičenja iz druge lige trenutno je sedma na tabeli, a Rokavopulos je jedan od četiri stranca i prvi izbor na poziciji "trojke".

Prije meča sa Srbijom, u kome je zablistao, sa reprezentacijom je osvojio zlato, ali u nižem rangu takmićenja. Sa U16 reprezentacijom Grčke je 2017. godine u Bugarskoj osvojio zlato na Eurobasketu B divizije za tu starosnu kategoriju, a pritom je bio i MVP tog turnira. 

Sada igra sezonu karijere i spreman je da napravi veliki iskorak, pošto u Denizliju prosječno bilježi 15,4 poena uz 6,7 skokova i 1,9 asistencija po meču, a poslije ovakve partije zapamtiće ga osim Turske sigurno i u Grčkoj, ali nažalost i u Srbiji. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC