• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rebračin sin igra sjajno u Americi: Jedan je od najstarijih u ligi, evo kako hoće da ga zapamte u SAD!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sin slavnog srpskog košarkaša u odličnoj formi u dresu Ajove.

 Filip Rebrača briljira u koledž košarci Izvor: Profimedia

Filip Rebrača, sin slavnog srpskog košarkaša Željka Rebrače, u martu će napuniti 26 godina i još igra na koledžu - i to veoma uspješno. On trenutno nastupa za univerzitet Ajova i u meču protiv Mičigen stejta učestvovao je u pobjedi svog tima (112:106) sa 18 poena. Sin jednog od najboljih centara u istoriji srpske košarke visok je 205 centimetara, igra na poziciji krila i igra koledž košarku od 2018, kada je počeo da nosi dres Severne Dakote, dok je u Ajova Houkise prešao 2021. U subotnjem meču pogodio je prvih pet šuteva i potvrdio da igra u sjajnoj formi.

S obzirom na to da je u toku njegovog školovanja u Americi cijeli svijet zadesila korona i da su koledž igrači zbog toga dobili dodatnu godinu, nasljednik legendarnog centra trenutno je jedan od najstarijih u ligi. Rebrača igra svoju petu takmičarsku godinu koledž košarke. U dresu Ajove prosečno postiže po 13,8 poena uz 7,8 skokova po utakmici, a njegov tim u završnici ligaškog dijela sezone ima skor 18-11.nca

Dok se sezona bliži kraju, u Americi su Filipa pitali da je postigao sve što je želio i da li je napredovao koliko je zamislio. "Da, ali uvijek imate osjećaj da ste mogli više kada se osvrnete. Sigurno je da ne žalim ni za čim. Još nije gotovo sve, ali hoću da budem upamćen kao šampion 'Big 10' konferencije od prošle sezone i kao neko ko uvijek daje sve za ovaj tim, za ovaj univerzitet i za svoje saigrače", rekao je on ove zime američkim novinarima.

Zanimljivo je da je Rebrača Somborac kao i Nikola Jokić i naravno da poznaje najboljeg košarkaša svijeta. "Kada se vratim u Srbiju na ljeto, ponekad se vidimo, pozdravimo se, uvijek pričamo, a kad smo bili mlađi trenirali smo ljeti zajedno. Takav igrač se jednom rađa", rekao je Rebrača junior u jednom intervjuu o "Jokeru".

Izvor: Profimedia

Naravno, i u Americi je i dalje prije svega prepoznat kao sin slavnog košarkaša, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio svjetsko i evropsko zlato, kao i olimpijsko srebro u Atlanti 1996, a u NBA ligi proveo je šest godina, noseći dres Detroita, Klipersa i Atlante.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC