• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Panatinaikos Crvena zvezda Evroliga prenos uživo livestream

Crvena zvezda šokantno izgubila od Panatinaikosa. Poslije ovoga neće pričati o Top 8 fazi, već će se pitati - šta se događa sa ekipom i trenerom?

 Panatinaikos Crvena zvezda Evroliga prenos uživo livestream Izvor: MN PRESS, Nektaria Balamatini/Eurokinissi Sports

Crvena zvezda izgubila je od Panatinaikosa 66:75 (9:17, 20:25, 13:23, 11:23) i dugo će je boljeti poraz. Na 15 minuta do kraja vodila je 53:37 i imala potpunu kontrolu utakmice, a onda se dogodilo još jedno pomračenje, u kojem je ostala bez rješenja i u kojem skoro 10 minuta nije pogodila iz igre.

Panatinaikos, uz svo poštovanje "zelenima", nije mnogo toga uradio da bi došao u šansu da preokrene. Veći dio njegovog posla uradila je Zvezda, koja je ponovo nestala sa terena onda kada je pomislila da je sve bilo gotovo i neobjašnjivo. Potpuno je prestala da igra i nestala je sa terena, što i doslovno važi za Nemanju Nedovića, koji je u prvom dijelu meča ubacio 12 poena, a onda je u 28. minutu nepovratno izašao iz igre i nije se vraćao.

Dok su bivši plejmejker Zvezde Nejt Volters, centar Janis Papajanis i krilni centar Derik Vilijams vraćali domaće u igru, trener crveno-bijelih Duško Ivanović pokušavao je da zadrži njihov nalet i iznenađujućom petorkom u kojoj nije bilo ni Nedovića, ni nesigurnog Fakunda Kampaca, ni nepreciznog Luke Vildoze. Kada su se Argentinci vratili na parket nisu bili precizni ni u šutevima, ni u dodavanjima, ni u driblinzima, a mnoge je iznenadilo i to što je i tada bilo akcija koje je u reketu na centarskoj poziciji završavao Stefan Lazarević?!

Žestoko uzdrmani, crveno-bijeli su u završnici bili previše uplašeni i nesigurni da bi iskoristili šanse koje im je PAO pružao, pa su mu i promašajima iz otvorenih situacija (spolja ili iz reketa) pomogli domaćinu da prekine niz od šest utakmica bez poraza.

Crvena zvezda sada se okreće ponedjeljku i "vječitom" derbiju protiv Partizana u ABA ligi, u kojem je ulog ogroman - borba za pol-poziciju u plej-ofu. Kada je u pitanju Evroliga, poslije ovakvog nastupa i tako bolnog poraza od najlošijeg tima u takmičenju, suvišno je govoriti o borbi za plasman među osam najboljih, iako skor 12-16 vjerovatno dopušta određenu matematičku gimnastiku kojom bi crveno-bijeli mogli među osam.

Svojom igrom i šokantnim padovima poput 15 minuta u Atini ili posljednjih 5 minuta u Minhenu, Zvezda nije pokazala da joj je mjesto među osam.

21:54

KRAJ - ŠOK PORAZ CRVENE ZVEZDE!

Crvena zvezda izgubila je od Panatinaikosa 66:75, najslabijeg tima Evrolige, tako što je u poslednjih 15 minuta utakmice ispustila čak 16 poena prednosti i bila nadigrana 36:11.

Nemanja Nedović nije igrao u poslednjih 12 minuta utakmice, a dok se Zvezda mučila bilo je perioda u kojima je igru organizovao Ognjen Dobrić, a napadi se igrali za Stefana Lazarevića dok su na klupi bili i nesigurni Fakundo Kampaco i neprecizni Luka Vildoza i večeras definitivno skrajnuti Nedović.

Veliki problemi za Zvezdu pred večiti derbi u ponedeljak.

21:48

PAO na dvocifrenom "plusu"

Panatinaikos vodi 73:60 i pobeđuje, dok Zvezda uzalud pokušava da pogodi trojku, kad svaki šut staje na obruču. Do kraja agonije crveno-belih ostala su još dva minuta.

21:45

Zvezda ne može da dođe sebi, šta je sa Nedovićem?

Crveno-beli igraju bez trunke samopouzdanja, pa Stefan Lazarević ni "čisti" zicer ne može da pogodi. A on je u ovim trenucima u prvom planu dok Zvezda ide u poraz!

PAO vodi 69:60 dok se meč bliži kraju.

21:38

PAO je nokautirao Zvezdu!

Derik Vilijams pogađa uz faul za 67:58 za Panatinaikos. Podsetimo, od 25. minuta utakmice rezultat je 30:5 za Panatinaikos!

Izvor: Yorgos Matthaios/Eurokinissi/mn pRESS

21:36

Panatinaikos povećava vođstvo - Zvezda u velikom problemu

Važna trojka Grigonisa, za 62:58 za Atinjane na početku 35. minuta, nakon koje je Paris Li pogodio i posle kontre, za 64:58.

Dok se igra Zvezde "raspada", PAO povećava vođstvo i ide ka pobedi u momentima odluke. Duško Ivanović poziva tajm-aut, da li će nakon njega na terenubiti neko od Zvezdinih lidera - Nedović, Kampaco ili Vildoza?

21:33

Zvezda bez Kampaca, Vildoze i Nedovića

Na terenu je Zvezdina petorka Ivanović, Dobrić, Lazarević, Petrušev i Kuzmić i uspela je da koliko-toliko stabilizuje igru crveno-belih. Kuzmić je uz zvuk sirene pogodio težak šut za vođstvo, ali sudije su ga poništile.

21:29

Konačno!

Zvezda pogađa iz igre posle više od sedam minuta. Ognjen Dobrić uzbacio je trojku za "minus 1" crveno-belih (58:59).

21:28

Verovali ili ne, serija Panatinaikosa 22:2!

Nejt Volters pogodio je trojku za Atinjane, za vođstvo Panatinaikosa 59:55 u 32. minutu. Još jednom podsećamo, Zvezda je vodila 53:37!

21:26

Traje serija Panatinaikosa, 17:2!

Nejt Volters odmah je pogodio za PAO na početku 4/4, a Zvezda šest minuta nije dala koš iz igre. Crveno-beli spletom okolnosti i dalje vode, 54:55, mada odavno ne mogu da se saberu.

21:24

Zvezda pet i po minuta nije dala koš!

Srećom po crveno-bele, njihov bivši plejmejker Nejt Volters nije pogodio uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine. Ostaje 55:52 za Zvezdu pred poslednjih 10 minuta utakmice.

Izvor: Yorgos Matthaios/Eurokinissi/mn pRESS

21:22

PAO u seriji 15:1!

Derik Vilijams ostao je potpuno sam i pogodio trojku za Panatinaikos, za rezultat 52:54 u 29. minutu. Podsetimo, Zvezda je vodila 53:37, a sad se muči i da realizuje slobodna bacanja.

Izvor: Yorgos Matthaios/Eurokinissi/mn pRESS

21:19

Topi se Zvezdina prednost!

Arbitri su dosudili tehničku grešku plejmejkeru Panatinaikosa Parisu Liju, potom su svirali prekršaje u napadu Nikoli Ivanoviću... Malo je ritma u ovim trenucima, a PAO se vraća trećom trojkom Meta Tomasa.

Bilo je "plus 16" za Zvezdu, a sada je samo pet poena razlike - 54:49 za crveno-bele. Još minut i po do kraja treće četvrtine.

21:12

Ponovo Ivanović!

Petrušev učvršćuje sigurno vođstvo Zvezde (53:37) posle uzastopnih trojki Meta Tomasa. Amerikanac "budi" Atinjane, ali ne uspeva da zauva meč dok odmiče treća četvrtina.

21:02

Još jedna trojka Ivanovića

Nikola Ivanović postigao je drugu trojku i "pogurao" Zvezdu ka vođstvu 46:31 u 23. minutu. Sve glasnije se čuju zvižduci sa tribina, a nisu upućeni samo gostujućem timu!

20:46

Kampaco "nevidljiv"

Kampaco je igrao sedam miunta, ali nije uputio šut i očigledno je da ne igra "punim gasom" posle sjajne partije protiv Efesa, a pred jako važan "večiti" derbi u ponedeljak, u okviru ABA lige.

Izvor: MN PRESS

20:44

Vildoza uz zvuk sirene, Zvezda vodi 42:29

Filip Petrušev promašio je oba slobodna bacanja u poslednjoj sekundi, a onda se "niotkuda" pojavio Luka Vildoza i poentirao preko Jorgosa Papajanisa, posle ofanzivnog skoka. Sjajan finiš crveno-belih.

Plejmejker Panatinaikosa Paris Li pogodio je prethodno za 29:40 u poslednjem napadu u prvom delu meča.
PAO: Volters 4, Li 3, Papajanis 9, Vilijams 7, Tomas 2, Ponitka 2, Grigonis 2. Timski: 10/18 za dva, 1/14 za tri, 6/7 sl. bacanja, 16 skokova (11-5), 6 asistencija, 1 ukradena, 3 izgubljene lopte.

ZVEZDA: Vildoza 2, Lazarević 2, Mitrović 2, Dobrić 5, Ivanović 3, Nedović 12, Kuzmić 4, Petrušev 7, Bentil 5. Timski 10/18 za dva, 6/12 za tri, 4/6 sl. bacanja 20 skokova (16-4), 8 asistencija, 1 ukradena, 4 izgubljene lopte.

20:39

Prva trojka za Panatinaikos - Zvezda odmah odgovoara!

Derik Vilijams pogodio je prvu trojku Panate iz ugla (za 27:35), a onda je Filip Petrušev odmah uzvratio i postavio "plus 11" Beograđana - 27:38.

U ovim trenucima Ognjen Kuzmić igra jako dobro i ovo su njegovi verovatno najbolji minuti u sezoni. Posle još jednog njegovog koša, srpski tim se "odlepio" na 40:27. U toku je 18. minut.

Izvor: MN PRESS

20:35

Važni potezi Ivanovića i Kuzmića!

Zvezdini rezervisti vraćaju dvocifrenu razliku u korist crveno-belih.

Plejmejker Nikola Ivanović postigao je trojku preko visokog Papajanisa za vođstvo 31:22, a onda je centar Ognjen Kuzmić odlično postavio blok i omogućio Nedoviću jednostavan šut, za vođstvo 33:22.

20:29

Papajanis se "sveti" Mitroviću

Kapiten Panatinaikosa i bivši centar Sakramento Kingsa sada je uspeo da poentira preko Mitrovića i to uz prekršaj, pa je PAO prišao srpskom timu na "minus 6" na pet minuta do poluvremena - 20:26.

Izvor: Yorgos Matthaios/Eurokinissi/mn pRESS

20:25

Luka Mitrović za "Plus 11"

Zvezdin centar fintirao je 15 centimetara višeg Jorgosa Papajanisa (221 cm) i rutinski poentirao za Zvezdino vođstvo 26:15 u 14. minutu

20:23

I Nedović ubacuje trojku

Zvezdin bek vratio se na teren na kojem je igrao za Panatinaikos do ove sezone i ubacio je trojku kojom je poveđao vođstvo Zvezde na 20:11. Crveno-beli mirno kontrolišu rezultat u ovim trenucima.

Izvor: MN PRESS, Yorgos Matthaios/Eurokinissi

20:17

Duško Ivanović je ljut!

Trener Crvene zvezde zamerio je ekipi što nije faulirala Nejta Voltersa, koji je utrčao u reket i poentirao iako je srpski tim bio na dva faula od bonusa. Na kraju prve četvrtine, rezultat je 17:9 za Zvezdu.

20:16

Zvezda na "Plus 10"

Fliip Petrušev je posle ofanzivnog skoka vratio loptu kroz obruč i postavio Zvezdino vođstvo 17:7 u poslednjem minutu prve četvrtine

Izvor: MN PRESS

20:10

Bentil se odlično uveo u meč

Krilni centar Zvezde pogodio je trojku iz trećeg pokušaja i doneo vođstvo 10:7. Ekipe uz taj rezultat odlaze na prvi, TV tajm-aut u 7. minutu.

20:07

Dobar početak Zvezde u Atini!

Ben Bentil postavio je Zvezdinih "plus 5" na početku 4. minuta, košem za vođstvo 7:2. Kuzmić odlazi na zasluženi odmor, a umesto njega na parketu je Hasan Martin

Izvor: MN PRESS

20:01

Startna petorka Zvezde

Kampaco, Dobrić, Lazarević, Bentil, Kuzmić. To je tim koji je Duško Ivanović izveo na teren od prvog minuta.

19:42

Poruka Duška Ivanovića pred meč

“Biće teška utakmica, klub je promenio trenera i uvek kada se to desi dođe nova energija, igrači žele da se pokažu u mnogo boljem svetlu. Biće novina i mnogo teže da se spremi utakmica. Mi imamo cilj i želju, hoćemo da se borimo da budemo među osam. Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani, verujem da je to i njima važnije nego da su se upisali u listu strelaca“ rekao je o predstojećem meču i učinku ekipe u sredu uveče trener Crvene zvezde Meridianbet.

Izvor: MN PRESS

19:39

POSLEDNJA VEST - Bejkon ne igra protiv Zvezde!

Američki krilni košarkaš Dvejn Bejkon (27) neće igrati protiv Zvezde! Trener Panatinaikosa sklonio je iz ekipe prvu zvezdu i najboljeg igrača, koji je trenutno drugi strelac Evrlige, sa 17,4 poena.

Bejkon je došao u tim krajem oktobra iz Los Anđeles Lejkersa, a poznato je to da se tadašnji trener "zelenih" Dejan Radonjić protivio dolasku bivšeg igrača Šarlota i Orlanda, koji je prošle godine igrao veoma dobro u Monaku. Iako je lično imao dobre nastupe, Radonjić je ipak bio u pravu da Bejkon ne može da pomogne da tim igra bolje.

Izvor: MN PRESS

19:20

PAO u seriji poraza

Panatinaikos čeka evroligašku pobedu još od 26. januara, kada je slavio u Atini protiv Žalgirisa (89:65). Od tada je izgubio od Real Madrida, Baskonije, Valensije, Armanija, Efesa, Monaka... Veoma loš period za "zelene".

Na slici: Mateuš Ponitka, jedan od heroja prošlogodišnjeg Eurobasketa. On ove sezone postiže po 8,3 poena u Evroligi.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

19:09

On je preuzeo PAO posle Dejana Radonjića

Trener Panatinaikosa sada je Hristos Serelis (48), koji je ove sezone vodio Lavrio, u kojem je na mestu šefa stručnog štaba proveo čak 18 godina (2004-2022). Taođe, on je 2022. bio i pomoćnik u stručnom štabu Jorgos Vovorasa.

"U utakmici protiv Crvene zvezde želimo da pokažemo posvećenost svojom defanzivnom planu i da to radmo 40 minuta. Igramo kod kuće, navijači će nam pomoći i moramo da budem jači, da donosimo bolje odluke. Od prvog trenutka od kad sam došao u tim, na svakom treningu, na svakoj utakmici, govorimo igračima da ne možemo da budemo ravnodušni. Moramo da pobedimo u svakoj utakmici. To je naš clj. Crvena zvezda dolazi kod nas posle velike pobede protiv Efesax. Oba tima biće umorna, a oni imaju cilj da se kvalifikuju za plej-of, ali ni nama neće biti svejedno. Glavni cilj svima nama biće da pokažemo čvrstinu i da se uvek borimo za pobedu", rekao je Serelis.

Izvor: YouTube/EPT A.E.

19:02

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Panatinaikosa i Crvene zvezde počeće u 20.00 časova po vremenu u Srbiji. Crveno-beli otišli su u Atinu posle pobede protiv Efesa i sa skorom 12-15, ali i sa imperativom pobede na parketu "zelenih", koji imaju učinak 8-19.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sasa savic

"kk crvena zvezda idea zagreb" - kako u hrvatskoj zovu CZ - ozbiljan kandidat za top 18

Čova buraz

Ivanović je ipak precjenjen....Vujović košarke....kompleksaš....

Najnovije