• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez prava na grešku - PAO MORA DA PADNE! Gdje je prenos, ko sudi i šta je KLJUČ pobjede za Duškov tim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda gostuje Panatinaikosu u još jednoj utakmici u kojoj nema pravo na grešku.

 Crvena zvezda gostuje Panatinaikosu u Evroligi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Meridianbet nema pravo na kiks ako želi da se nađe među osam najboljih timova u Evroligi. Porazi od Albe u Beogradu i Bajerna u Minhenu stavili su ekipu u tešku poziciju. Praktično do kraja ligaškog dijela sezone mora da uđe u seriju pobjeda i da gleda i rezultate glavnih konkurenata. Prvi korak ka tome napravljen je trijumfom protiv Efesa u "Pioniru". Sada slijedi okršaj sa Panatinaikosom.

Ekipa Duška Ivanovića mora da "potvrdi" rezultat protiv aktuelnog šampiona Evrope i da u Atini savlada protivnika koji je u velikim problemima. U redovima "zelenih" vlada haos, Dejan Radonjić je smijenjen, došao je Hristos Serelis iz Lavrija, a tim nema šansu za prolaz dalje. Jasno je da je veći fokus na domaći šampionat, mada to naravno ne znači da će da se predaju bez borbe.

Crveno-bijeli pred ovaj meč imaju skor 12-15, PAO Je na 8-19 i jasno je da ne smije da se dogodi novi poraz. Na osmom mjestu, posljednjem koje vodi dalje, trenutno se nalazi Žalgiris sa 15-13, koliko ima i Partizan.

KAD I GDJE SE IGRA?

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Meč se igra u Atini, u dvorani "OAKA", a početak utakmice zakazan je za 20 časova. "Biće teška utakmica, klub je promijenio trenera i uvijek kada se to desi dođe nova energija, igrači žele da se pokažu u mnogo boljem svjetlu. Biće novina i mnogo teže da se spremi utakmica. Mi imamo cilj i želju, hoćemo da se borimo da budemo među osam. Najbitnije je da svi igrači daju sve od sebe posebno u odbrani, vjerujem da je to i njima važnije nego da su se upisali u listu strijelaca", poručio je Duško Ivanović u najavi meča.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Prenos utakmice iz Atine je na Sport klubu. Kao i uvijek, tekstualni prenos utakmice možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Migel Anhel Perez
Izvor: MN PRESS

Sudije za ovaj meč su Migel Anhel Perez (Španija), Emil Mogulkoč (Turska) i Žozef Bisang (Francuska).

ŠTA KAŽU STATISTIKA I ISTORIJA?

Kada je statistika timova u pitanju Zvezda ove sezone prosječno postiže 76,3 poena, prima 78,6, dok Panatinaikos postiže 79.1, a prima 83,3 poena. Naravno, najveća razlika u srpskom timu je Fakundo Kampaco koji je od početak marta konačno dobio dozvolu da zaigra u Evroligi i upravo je on bio glavni razlog uspjeha protiv Efesa.

Šta kaže istorija? U dosadašnjih 17 utakmica skor je na strani Panatinaikosa - 9:8. Od osam trijumfa srpski tim je samo dva puta slavio u Atini, bilo je to u januaru 2016. godine (74:63) i i martu 2021. godine (86:82). Slično je i sa grčkim timom koji je tri od devet mečeva dobio u Beogradu, uključujući i prvi susret ovih rivala na početku ove sezone. Dakle i jedni i drugi uglavnom su dobijali okršaje na domaćem terenu. To znači da će Zvezda igrati i protiv tradicije.

ŠTA JE KLJUČ POBJEDE?

Izvor: MN PRESS

Zvezda ima ubitačan bekovski trio sa Fakundom Kampacom, Lukom Vildozom i Nemanjom Nedovićem i to je najveća prednost Duškovog tima u ovom meču. Međutim, ključ bi mogao da bude u reketu i u odbrani. I jedne i druge nijanse razdvajaju kada je skok u pitanju. PAO je 12. sa prosjekom od 33 uhvaćene lopte po meču (22,9 u defanzivi, 10,1 u ofanzivi), Zvezda je odmah iza sa 32,8 skokova (22,3 u odbrani, 10,4 u napadu).

Odbrana je ono što je još jedna prednost Zvezde u ovom duelu. Nalazi se među deset najboljih u dosta parametara u ovom segmentu igre. Na šestom je mjestu po broju primljenih poena (78,6), četvrta je po broju asistencija rivala (16,3), PAO je 16. sa 18,1 po meču, a tu je i mali broj ubačenih trojki rivala što govori o načinu odbrane (34,9 odsto po meču dozvoljava Zvezda), sa druge strane rivali domaćem timu ubacuju 36,8 procenata po utakmici. Segmenti u kojima je grčki tim u prednosti su broj izgubljenih lopti, gdje teraju protivnike na greške (12,9), dok je Zvezda deveta sa 12,5 po meču, kao i blokade.

Oba trenera su naglasila da "očekuju težak meč", a pogledajte i kako izgleda tabela prije ovog susreta. Jedna stvar je svima u crveno-bijelom taboru kristalno jasna, poraz nije opcija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC