• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stop za Embida! Ubacio 37, ali Nikola ga namučio: Jokiću u trci za MVP nagradu pomogao i Vučević!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Džoel Embid je možda prethodne noći ubacio 37 poena, međutim...

 Nikola Vučević odličan protiv Džoela Embida Izvor: Profimedia

Džoel Embid je postao prvi košarkaš u istoriji Filadelfije koji je na devet uzastopnih utakmica ubacivao 30 i više poena, međutim neće osjećati pretjerano zadovoljstvo zbog "devete u nizu". Prethodne noći Čikago je poslije dva produžetka slavio pred navijačima Filadelfije 109:105, što je inače prvi poraz Embida protiv Bulsa od kada igra u NBA. Nevjerovatan podatak, ali bilo je pitanje kada će biti srušen.

I ovaj meč Embid je odigrao na skoro MVP nivou pošto je ubacio 37 poena i imao 16 skokova, međutim kada se malo "zagrebe", vidi se da to nije bila puka dominacija. Embid je na parketu proveo 44 minuta i izveo je čak 17 slobodnih bacanja (ubacio je 15), dok je iz igre ubacio 11 šuteva od 22. I na sve to imao je pet izgubljenih lopti.

Zasluge se mogu pripisati i Nikoli Vučeviću koji je dobro girao na obje strane parketa. Meč je završio sa 21 poenom i 12 skokova (osam od 12 iz igre), dok je Embida znao da namuči i dobrim "forama" ispod koša, ali i jakom odbranom na koju snažni centar ponekad nije čak ni imao rješenje, što se rijetko dešava.

Osim Vučevića, dobar meč za Čikago odigrao je Zek Lavin sa 26 poena, jedan manje dodao je Demar Derozan, dok su još Vajt (11) i Džouns (10) bili dvocifreni. S druge strane za Filadelfiju su još tek Maksi (22) i Melton (19) bili raspoloženi, dok je Harden odigrao tragičnu utakmicu. Postigao je pet poena za 46 minuta pogodivši dva šuta iz igre, od šutnutih 16. Imao je ipak sedam skokova i 12 asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Prethodnu noć u NBA ligi obilježio je Džulijus Rendl koji je oborio rekord Niksa po broju datih poena na jednom meču. Ubacio je čak 57 protiv Minesote, međutim od toga nema jake vajde pošto je njegova ekipa izgubila 140:134. Vrlo dobri centar je pogodio i osam trojki, međutim ove sezone smo već vidjeli 23 partije u kojima su košarkaši ubacivali 50 i više poena, tako da tu i nema više naročite draži kao nekada.

NBA REZULTATI

Šarlot - Indijana 115:109
Filadelfija - Čikago 105:109*
Njujork - Minesota 134:140
Hjuston - Golden Stejt 108:121
Memfis - Dalas 112:108
Juta - Sakramento 128:120

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC