• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima prvu meč loptu za TOP8 Evrolige! Crno-bijeli znaju sve opcije za četvrtfinale!

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan gostuje Monaku i u svojim rukama drži plasman u top8 Evrolige.

 PArtizan igra protiv Monaka za TOP8 Evrolige Izvor: MN PRESS

Partizan gostuje Monaku i u svojim rukama drži ključeve plasmana u top8 Evrolige. Da bi prošao dalje mora da pobijedi u Francuskoj, ali čak i ako do toga ne dođe i dalje se za sve pita tim Željka Obradovića i naredne sedmice. Rezultati nisu išli na ruku srpskom timu, pošto su pobjede ostvarili Žalgiris i Baskonija, tako da je u petak prva meč lopta.

Čeka crno-bijele težak zadatak, igra protiv tima koji je obezbijedio četvrto mjesto i prednost domaćeg terena u doigravanju. Uz sve to ekipa Saše Obradovića ima i motiv više, pošto je u beogradskoj "Areni" doživjela debakl (100:80). "Oni imaju izvarnedne pojedince, ali igraju i timski, njihova igra u tranziciji veoma je bitna. Dosta poena postižu poslije utrčavanja, moramo da vodimo računa i na tome, Saša radi odličan posao i čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri", rekao je Željko.

Dobro znaju i jedni i drugi šta je ulog, sa jedne strane srpski tim traži prolaz u narednu fazu, dok sa druge domaćin može da popravi poziciju na tabeli i da na neki način tako "izabere" protivnika u četvrtfinalu.

KAD I GDJE SE IGRA?

Meč se igra u Monaku, u sportskoj dvorani "Medecin" i počinje u 21 čas.

GDE JE PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Prenos je na televiziji "Sport klub". Kao i obično, tekstualni prenos utakmice možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Izvor: MN PRESS

Meč u Monaku sudiće Sreten Radović (Hrvatska), Karlos Peruđa (Španija) i Gentian Cici (Albanija).

KAKO DO TOP8?

Izvor: MN PRESS

Partizan do top8 Evrolige može da prođe pobjedom protiv Monaka. Ali, treba naglasiti da ništa nije gotovo ni u slučaju poraza. Ako domaći tim slavi, Partizanu je dovoljna pobjeda protiv Panatinaikosa u poslednjem kolu u Areni (14.4). Crno-bijeli se za sve pitaju i sudbinu drže u svojim rukama, a dalje prolaze i ako Baskonija ili Žalgiris izgube u poslednjem kolu. Španski tim gostuje Olimpijakosu, a litvanski igra protiv Bajerna u Minhenu.

ŠTA KAŽU ISTORIJA I STATISTIKA?

Partizan i Monako odigrali su samo jedan meč u istoriji. Bilo je to u januaru ove godine kada je srpski tim pokazao silu (100:80). Nezaustavljivi u tom meču bili su Matijas Lesor (21, 8sk) i Kevin Panter (19, 4as). Na drugoj strani Eli Okobo dao je 17 poena, dok je Majk Džejms dodao samo 9 (1/6 za dva, 1/6 za tri, 4/6 sa penala)

Kada je statistika u pitanju Partizan je napadački bolji i treći je u Evroligi po tome (85,2 poena po meču), Monako je šetsi (83,6). Crno-bijeli imaju mnogo bolje procente i u šutu za dva, tri i sa penala, kao i u defanzivnom skoku (21,2 po meču). Glavne prednosti Monaka su ofanzivni skok, po tome je prvi u Evroligi (12,6 prosek), uz najmanje izgubljenih lopti u ligi (10,7) i 7,4 ukradene lopte po meču. To su stvari na koje Partizan mora dobro da obrati pažnju, jer je Sašin tim poznat po brzoj igri, tranziciji i po utrčavanjima, o čemu je i Željko pričao. Velika bitka vodiće se i u reketu gdje dominira Lesor, čovjek koji je igrao za Monako i bio među najzaslužnijima za osvajanje Evrokupa 2021. godine i ulazak u Evroligu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC