• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Namještena utakmica u NBA ligi? Hitno pokrenuta istraga! Umiješan i Luka Dončić - šta su radila petorica igrača?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

NBA se hitno oglasila o spornom meču!

 Namješten meč u NBA ligi, Dalas namjerno izgubio od Čikaga Izvor: Profimedia

Dalas je napravio skandalozne odluke prije i tokom kontroverznog poraza od Čikago Bulsa (112:115) i zbog toga bi mogao da odgovara! Maveriksi su unaprijed odstranili čak petoricu igrača iz tima uz različita obrazloženja, a u toku utakmice izvukli su iz sastava i Luku Dončića, nakon što je odigrao samo 12 minuta i ubacio 13 poena.

S obzirom na to da je u Dalasu prošle večeri bila održana "Noć Slovenije", pretpostavka je da je gazda kluba Mark Kjuban sa saradnicima odlučio da oda poštovanje Dončićevim zemljacima tako što će ga pustiti da igra u prvoj četvrtini, a onda ga je trener Džejson Kid zamijenio. "Luka Dončić je završio sezonu", rekao je odmah i bez uvijanja trener Maveriksa. To ujedno znači da Dončić neće igrati ni u meču protiv San Antonija 9. aprila, u kojoj će prošlosezonski finalista Zapadne konferencije završiti sezonu bez učešća u plej-ofu.

Naravno, nije teško pogoditi da u Dalasu razmišljaju o predstojećem draftu i o tome da što lošijim skorom na kraju ligaškog dijela obezbijede što bolju poziciju u lutriji, čime bi dobili među prvima šansu da biraju talente. Ipak, NBA liga neće dopustiti da sve prođe bez reakcije nadležnih.

"NBA liga je započela istragu o činjenicama i okolnostima u vezi sa odlukama i ponašanjem Dalas Maveriksa u toku utakmice protiv Čikago Bulsa. To podrazumijeva i istragu njihovih motiva za te poteze", rekao je portparol NBA lige Majk Bas u subotu.

Dalas je u petak, jutro pre utakmice, saopštio da neće igrati Kajri Irving, zbog oporavka od povrede desnog stopala, kao ni Tim Hardavej Džunior zbog bola u lijevom skočnom zglobu, kao ni krilni centar Maksi Kleber zbog bola u listu, dok su Džoš Grin i Kristijan Vud dobili odmor, zbog "preventivnih" razloga.

Utakmica Dalas - Čikago tako je došla u centar pažnje u čitavoj zemlji, što je još jedna ružna epizoda u razočaravajućoj sezoni Dalasa. Maveriksi su očekivali mnogo više, pogotovo kada su doveli šampionskog plejmejkera Kajrija Irvinga i uparili ga sa Dončićem, ali od ostvarenja visokih ambicija nije bilo ništa. Dalas je očigledno odlučio da "tankuje" i da svjesno oslabi svoj tim zbog "višeg", ali i maglovitog cilja - NBA drafta. A, na njemu i dalje duguje visoke "pikove" Njujork Niksima za dovođenje Kristapsa Porzingisa 2019, i to godinu dana nakon što je Letonac otišao iz Maveriksa i prešao u Vašington.

A šta na sve to kaže Dončić? "Ne mogu da govorim u njegovo ime...", rekao je Džejson Kid, trener Dalasa, dok se već nagađa da bi Luka poslije ovako ponižavajuće situacije mogao da razmišlja o svojoj budućnosti u Dalasu, uprkos tome što je pretprošlog ljeta potpisao ogroman ugovor u Sloveniji. U svojoj petoj NBA sezoni i dalje mladi superstar Dalasa (24 godine) napravio je veliki korak unazad, jer je bilo očekivano da poslije prošlosezonskog učešća u finalu Zapadne konferencije još ozbiljnije napadne titulu, a ne da ide na "hlađenje" zajedno sa ostalim najboljim igračima tima, i to dok se ostali asovi spremaju za plej-of.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC