• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalas izveo Dončića i namjerno izgubio utakmicu!? Trener ga pozvao na klupu usred meča: Luka, završio si sezonu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pitali su ga kako je Dončić reagovao na tu odluku!

 Luka Dončić završio sezonu, Dalas namjerno izgubio Izvor: Profimedia

Dalas Maveriksi izgubili su prošle noći od Čikago Bulsa kod kuće i tako zvanično ispali iz borbe za plasman u doigravanje. Prošle godine igrali su finale Zapadne konferencije, a ove su doveli Luki Dončiću NBA šampiona Kajrija Irvinga, ali su napravili ogroman korak unazad. A sudeći prema riječima trenera Džejsona Kida, neki od tih koraka napravljeni su i svjesno.

Dalas je u meču protiv Čikago Bulsa svjesno odmarao čak petoricu igrača i sigurno se ni Luka Dončić ne bi presvlačio u dres i izlazio na parket da u petak uveče u Dalasu nije održana "Noć Slovenije". Pred velikim brojem svojih zemljaka, Luka je sigurno osjećao dodatnu odgovornost da nastupi, pa je odigrao prvu četvrtinu i više se nije vraćao. Tako se pridružio Kajriju Irvingu, Timu Hardaveju Džunioru, Džošu Grinu, Maksiju Kleberu i Kristijanu Vudu. Niko od njih nije igrao, a zanimljivo je da je Dalas u petak ujutru imao identične šanse kao i Čikago Bulsi na predstojećem NBA draftu, koji je sada u centru pažnje za klub poznatog gazde Marka Kjubana. O NBA plej-ofu i plej-inu se odavno ne razmišlja.

"Borimo se za svoje živote i shvatamo da je ovo situacija u kojoj smo se našli, ali čitava organizacija je donijela odluku da napravi promjenu. Moramo to da poštujemo i to je nešto što se ponekad dogodi. Momci koji su na terenu daće sve od sebe i moramo da budemo profesionalci, ne smijemo da varamo igru", rekao je trener Džejson Kid, priznavši i tako da je svjesno u klubu procijenjeno da se "popusti gas" da bi Dalas imao što bolje mjesto na draftu.

A zanimljivo je da na draftu Dalas i dalje duguje Njujork Niksima "pika" iz Top 10, kao posljednji dio "obeštećenja" Njujork Niksima za dolazak Letonca Kristapsa Porzingisa 2019. godine. On je tokom 2022. trejdovan u Vašingon Vizardse i odavno nije Dončićev saigrač.

"Ovo što radimo nije mahanje bijelom zastavom. To je jedna od odluke koje su nekad teške u ovom poslu. Borimo se da stvorimo šampionski tim i možda je ovo korak unazad, ali nadamo se da će nas na kraju zapravo voditi naprijed".

Luka Dončić rekao je tokom košmarnog kraja sezone da će igrati sve dok postoji šansa, a novinari su pitali trenera Kida kako je Slovenac reagovao na to da čitava petorka ne igra. "Ne mogu da govorim u njegovo ime. Ali mislim da je ovo traženje načina da na kraju imamo korist kao cijela organizacija. Danas su nam rekli da uradimo nešto drugačije i Dončić će igrati prvu četvrtinu i onda će završiti sezonu", rekao je Amerikanac prije utakmice.

Gazda Dalasa Mark Kjuban bio je prije pet godina kažnjen sa 600.000 dolara jer je javno priznao da je Dalas namerno kalkulisao i gubio da bi imao što bolju poziciju na draftu. Kida su pitali i da li je saglasan sa tom odlukom gazde? "To su moji šefovi, tako da jesam".

Luka Dončić (24) je tokom svoje pete NBA sezone bio drugi strijelac lige sa 32,4 poena po meču, uz 8,6 skokova i 8 asistencija, u čemu je bio šesti najbolji u NBA. Pogodio je 49,6 šuteva, ali sigurno neće biti zadovoljan što već početkom aprila odlazi na odmor.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC