• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončiću doveli Irvinga, DALAS SE "RASPAO" ZBOG TOGA: Više se ništa ne pitaju - od ovih rezultata im zavisi PLEJ-OF!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slovenački košarkaš nije uspio da održi formu tokom cijele sezone, a posebno je primetno da nije sjajno funkcionisao tim sa dvije zvijezde nakon što je Kajri Irving stigao u ekipu.

 Dalas sve dalje od plej-ofa NBA lige Izvor: Profimedia

Košarkaši Dalasa noćas nisu imali obaveze u NBA ligi, ali su Luka Dončić, Kajri Irving i ekipa sa mnogo pažnje pratili rezultate. Dok je Saša Dončić u Beogradu gledao Evroligu i pobjedu Crvene zvezde nad Olimpijakosom, najbolji slovenački košarkaš morao je da prati meč Oklahoma siti Tandera protiv Juta Džeza jer bi od tog susreta mogla da mu zavisi sezona.

Zbog nekoliko loših izdanja u posljednje vrijeme Dalas je sebe doveo u veoma tešku poziciju. Ekipa nije "kliknula" kada je Kajri Irving stigao u Teksas, pa trenutno djeluje da Maveriksi neće stići čak ni do 10. pozicije koja vodi u plej-in. Zapravo, postoji samo jedan način da im taj poduhvat uspije - moraju da se poklope tri rezultata.

Nakon što je Oklahoma savladala Jutu (114:98), Dalasu su šanse za doigravanje značajno smanjene. Sada Oklahoma ima jedan odigran meč više i jednu pobjedu više od Dalasa, a problem za Dončićevu ekipu je i lošiji međusobni skor protiv tima koji im je trenutno najveći rival. To znači da Dalas Maveriksi situaciju ne drže u svojim rukama. Oni moraju da pobijede oba meča - protiv Čikago Bulsa i San Antonio Sparsa, ali i da se nadaju da će Oklahoma izgubiti posljednji meč u ligaškom dijelu sezone, protiv Memfisa!

Ukoliko se samo jedan od ta tri rezultata ne desi onako kako priželjkuju navijači tima iz Teksasa, Luka Dončić i saigrači će propustiti plej-of, pa čak i plej-in ove sezone. Bilo bi to razočaranje za mladog Slovenca koji se tokom dobrog dijela sezone pominjao i kao MVP kandidat u društvu Jokića, Embida, Adetokunba, Tejtuma i drugih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC