• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"PARTIZAN IDE NA FAJNAL-FOR EVROLIGE, BRATE!" Smailagić puca od samopouzdanja: "Vidjećemo da li sam ja lud ili glup!"

Autor Dragan Šutvić

Alen Smailagić je uvjeren da Partizan može daleko da dogura u Evroligi.

 smailagić partizan ide na fajnal for  Izvor: MN PRESS

Partizan je među osam najboljih timova u Evroligi, plasirao se u narednu fazu takmičenja i krajem nedjelje saznaće i protiv koga će igrati. Pobjedom protiv Monaka napravljen je korak ka top 8 i duel sa Panatinaikosom u Areni staviće tačku na ligaški dio sezone u eliti.

Alen Smailagić uvjeren je da crno-bijeli još nisu rekli posljednju riječ i da mogu da se nađu i među četiri najbolja tima u Kaunasu (od 19. do 21. maja).

"Još uvijek nismo svjesni, ne razmišljamo kao da smo uradili nešto veliko jer nije kraj. Možemo da napravimo nešto veće. Nismo imali vremena za slavlje poslije Monaka, put, trening, čeka nas meč sa Igokeom, nema vremena za opuštanje", rekao je Smailagić za klupsku televiziju.

Vjeruje u cijeli tim.

"Na okupljanju sam rekao šta sam rekao, pričali su mi da sam lud i glup. Rekao sam fajnal-for brate, držim se toga, neću da mijenjam ništa. Vidjećemo da li sam ja lud ili glup", nasmijao se Alen.

Osvrnuo se zatim na meč u Francuskoj koji je riješio Kevin Panter trojkom u završnici. "Fenomenalno iskustvo, borimo se za plasman i ulazak u top 8, osjeća se tenzija i ljubav i sve što smo radili tokom godine... Nismo počeli dobro sezonu, postali smo tim, razvila se hemija, prelijep osjećaj. Nemam riječi da opišem ovu sreću."

On je u Partizan došao iz NBA lige, bio je dio Golden Stejta, pokušao je da uporedi to sa Evroligom.

"Dva drugačija takmičenja, NBA je NBA, Evropa je Evropa. Mnogo više minuta sam dobio ovdje, šansu da se pokažem. Cilj svakom mladom igraču je NBA, ali za sada ne bih ništa mijenjao, ostavio bih ovo da teče kako teče."

Krajem novembra prošle godine Smailagić se drugi put povrijedio, samo što se oporavio, u duelu sa Barselonom povredio je prst. Čekala ga je nova pauza, ali je on insistirao da igra, da pomogne timu koji je tada bio u rezultatskoj krizi. Koliko su stvari bile ozbiljne govori i to da je tek nedavno skinuo zaštitu na tom prstu.

"Doktori su tada rekli da će biti šest do osam nedjelja pauze, bez lopte. Igrao se derbi, neke teške utakmice, rekao sam Željku da hoću da igram na svoju odgovornost, rekao mi je da neće stajati na putu mojoj želji. Imali smo preventivu, bandažirao sam prst. Tek skoro sam skinuo zaštitu, doktor Moma je malo skeptičan, ali moram da osjetim prst."

Pričao je i o hemiji unutar tima. "Imamo kvalitetne igrače, iskusne i one mlade željne uspjeha. Nema šta puno da se kaže, osim da ćemo da grizemo i nećemo dozvoliti da nas niko lako dobije. Nema kod nas podjele na starije i mlađe, svi smo tu, nema te razlike u godinama u svlačionici."

Za kraj je imao poruku za navijače.

"Dođite u što većem broju, nama je puno srce kada god vas vidimo. Naprijed Partizan", zaključio je Smailagić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC