• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan Igokea ABA liga prenos uživo livestream
 Partizan Igokea ABA liga prenos uživo livestream

PARTIZAN GAZI I NE STAJE! Igokea povela u trećoj četvrtini, pa doživjela ubjedljiv poraz u Areni

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan očekivano ubjedljivo pobijedio i Igokeu. Napravio sjajan uvod za posljednji meč ligaškog dijela Evrolige, protiv Panatinaikosa.

 Partizan Igokea ABA liga prenos uživo livestream Izvor: MN PRESS

Paritzan je pobijedio i Igokeu 89:74 i nastavio da korača ka "ovjeravanju" pol-pozicije u ABA ligi pred plej-of. Nošen energijom plasmana u Top 8 Evrolige, kao i više od 11.000 gledalaca u Štark areni, tim Željka Obradovića odigrao je borbeno u većem dijelu meča protiv Igokee, a na kraju i veoma atraktivno, dok je slamao otpor ekipe Vladimira Jovanovića.

Iako su "igosi" u trećoj četvrtini na trenutak preuzeli vođstvo (52:50), Dante Egzum je teškim šutem zaokružio ekspresnu seriju 8:0, koja je stavila do znanja svima da neće biti iznenađenja u Štark areni. Poslije toga je u prvi plan stupio Aleksa Avramović, "vezavši" čak 12 poena, a tu seriju bi vjerovatno i nastavio da nije došao red da kapiten Kevin Panter uzme jedan šut - i da ubaci trojku za ogromnih 85:62 pred finiš.

Košarkaši Partizana su se zabavljali, navijači su uživali i bila je to još jedna prijatna noć za crno-bijele na Novom Beogradu, tokom koje su imali na umu i to da stiže još jedan važan evroligaški meč. Pobjedom protiv Panatinaikosa u petak, uz "poklapanje" još rezultata, crno-bijeli bi čak mogli do petog mjesta i do plej-of serije protiv Monaka, koga su dva puta savladali ove sezone. Ipak, o tom - potom.

U ovom trenutku, bar na nekoliko sati, Partizanu je prioritet bila ABA liga i to je pokazao maksimalno ozbiljnim pristupom i rutinskom pobjedom, kojom je došao na dva koraka do "ovjeravanja" prvog mjesta na tabeli poslije ligaškog dijela. Sada su pred njim još gostovanja Zadru i Budućnosti u narednih desetak dana. A onda počinje odlučujuća faza sezone i plej-of i u Evroligi i na Jadranu.

  • PARTIZAN: Vukčević 9, Ledej 8, Avramović 15 (2/3 za tri), Koprivica, Panter 7, Smailagić 10, Papapetru 5, Egzum 8, Naneli 7, Trifunović 8, Anđušić 4, Madar 8 (2/3 za tri).
  • IGOKEA: Kondić 12, Nerandžić 18, Delalić 3, Stanković, Kroford 9, Jošilo 5, Talić 2, Voler 3, Radošić 4, Đorđević 18.

Možda će vas zanimati

21:46

KRAJ - Partizan je rutinski pobedio Igokeu!

Partizan - Igokea 89:74 (33:25, 17:19, 18.13, 21:17)

Aleksa Avramović je sa 15 ubačenih poena (od čega 12 u seriji) stavio tačku na utakmicu i na još jednu pobedu crno-belih u ABA ligi. Crno-beli pred sobom imaju duel protiv Panatinaikosa u Evroligi u petak za što bolji plasman u plej-ofu Evrolige, dok u ABA ligi čvrsto drže prvo mesto ispred Zvezde, sa skorom 22-2.

U regionalnom takmičenju, pred njima su još gostovanja Zadru i Budućnosti, a onda i plej-of, u kojem će u slučaju pobeda ići kao prvoplasirani. Ovako izgleda tabela:

21:38

Avramović ne staje!

Trojkom i svojim 12. poenom u nizu, Aleksa Avramović postavio je maksimalnih "Plus 20" za crno-bele (82:62), koje je Kevin Panter nadogradio trojkom za 85:62.

21:35

Balša Koprivica na terenu, Avramović ne staje!

S obzirom na to da je sve rešeno, Željko Obradović uveo je i mladog centra u igru, dok Aleksa Avramović ne prestaje da pogađa.

Sada je ukrao loptu i snažno zakucao, za 79:62 na sedam minuta do kraja.

21:34

Avramović dao važan koš, pa nasmejao sve

Pao je borbeni košarkaš Partizana igrajući odbranu i tim potezom nasmejao i sebe i sve oko sebe, verovatno i Željka Obradovića. Za to vreme, na drugoj strani terena "vezao" je sedam poena i najavio miran kraj meča.

Partizan vodi 77:62 na šest i pominuta do kraja.

Izvor: MN PRESS

21:23

Egzum krade, Papapetru kažnjava!

Australijanac je posle promašaja uzeo loptu Igokei, a Grk je pogodio trojku za maksimalnih 68:57 na kraju treće četvrtine. Antabija Voler imao je nekoliko otvorenih šuteva za tri, ali nije uspeo da rezultatski približi goste ni iz jednog.

Izvor: MN PRESS

21:13

Ravnopravna borba i u 3/4

Dante Egzum "zavrće" loptu na tablu za vođstvo Partizan 58:52 i za seriju crno-belih 8:0, nakon kratkotrajnog vođstva gostiju

20:59

Ovako je večeras u Štark areni

20:54

Na poluvremenu, Partizan vodi 50:44

Strelci:

Partizan: Vukčević 9, Ledej 4, Avramović 3, Smailagić 8, Papapetru 2, Egzum 2, Naneli 4, Trifunović 8, Anđušić 2, Madar 8. Timski: 6/13 za dva, 9/18 za tri poena, 16 skokova, 12 asistencija, 4 ukradene, 4 izgubljene lopte

Igokea: Kondić 7, Nerandžić 9, Delalić 3, Kroford 5, Jošilo 3, Voler 3, Đorđević 14. Timski: 12/22 za dva, 5/9 za tro, 5/8 sl. bacanja, 13 skokova, 9 asistencija, 1 ukradena, 5 izgubljenih lopti

20:36

Tehnička Krofordu za simuliranje

Nakon Jošilove trojke i primicanja Igokee na "minus 4" (40:44), sudije su beku gostiju Brajantu Krofordu (26 god, 191 cm) dosudile tehničku zbog "simuliranja" prekršaja Partizana.

20:34

Panter dočekan ovacijama, Igokea se bori

Stefan Đorđević stvara probleme Tristanu Vukčeviću u ovim trenucima, pa je Igokea imala šansu da slobodnim bacanjima priđe na "minus 4", ali je bivši igrač FMP-a promašio oba. Egzum je to kaznio i postavio 42:36 za Partizan u 15. minutu.

20:27

U hali je 11.187 gledalaca

Očekivano, Partizan i večeras ima veliku podršku i sve bučnije navijače u dvorani.

20:22

- Kraj prve četvtine -

Partizan vodi 33:25 i završio je prvu četvrtinu sa nosiocima igre na terenu, pa su nastupili i Zek Ledej i Dante Egzum.

Poslednji koš u 1/4 pri maksimalnom vođstvu Parizana "plus 11" ubacio je mladi bek, Kosta Kondić. Pogodio je trojku iz kretnje.

20:13

Još dve trojke Partizana - obe ubacio Smailagić

Kao i Trifunović i Madar, i centar Partizana ubacio je dve trojke na startu utakmice. Uz koš Alekse Avramovića uz prekršaj, crno-.beli vode 24:16 posle šest i po minuta košarke u ponovo odlično ispunjenoj Areni.

20:11

Raspucan start crno-belih, Igokea se drži

Uroš Trifunović dao je prvu trojku za Partizan, Jam Madar "vezao" je potom dve, a onda je Trifunović pogodio još jednu, za vođstvo 14:12. Igokea je došla u Beograd u dobrom ritmu, nakon četiri uzastopne pobede, a u meč ju je uveo bivši centar FMP-a, Stefan Đorđević, sa šest poena.

19:47

Ovako izgleda tabela ABA lige

19:47

Partizanov centar u timu posle 3 meseca

Balša Koprivica oporavio se od mononukleoze i zauzeo je mesto u timu posle više od tri meseca. Ove sezone mučila ga je i povreda i ostaje nada da će mladi centar konačno biti u stanju da pokaže svoj kvalitet i talenat

Izvor: MN PRESS

19:44

Ovako izgleda "jadranska" tabela

19:44

Kako Partizan stoji u ABA ligi

Partizan je trenutno prvoplasirani na tabeli ABA lige i to će ostati ako pobedi u preostale tri utakmice - protiv Igokee, Zadra u gostima i protiv Budućnosti u Podgorici, 22. aprila. Nakon tog susreta, ekipa Željka Obradovića fokusiraće se na početak plej-ofa Evrolige, a već je poznato kako će se on odraziti i na plej-of ABA lige.

19:39

Slavljeničko veče Partizana

Iako je naravno meč sa takmičarskim značajem, navijači Partizana doći će u Štark arenu pre svega da zajedno sa ljubimcima proslave veliki uspeh - plasman u Top 8 fazu Evrolige. Taj rezultat "overen" je u petak u Monte Karlu, a i večeras će u Areni navijači više razmišljati o duelu protiv Panatinaikosa i brojnim kalkulacijama nego o susretu protiv Igokee. Naravno, Obradović će od svog tima tražiti potpuni fokus na meč.

19:36

Dobro došli u tekstualni prenos

Duel Partizan - Igokea počinje u 20 časova i pratite ga uz MONDO

UKRATKO

  • Partizan - Igokea 98:74
  • Balša Koprivica opet u timu
  • Crno-beli brane prvo mesto
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije