• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pusti Lebrona, ČUVAJ "SELJAČKOG KOBIJA"! Lejkersi napravili ŠOU - odmah brejk, veliko iznenađenje u NBA plej-ofu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ostin Rivs, koga su navijački prozvali "seljački Kobi Brajant", odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri na debiju u plej-ofu.

 LA Lejkersi u gostima pobijedili Memfis na startu NBA plej-ofa Izvor: Profimedia

L.A. Lejkersi su na "mala vrata" ušli u NBA plej-of i ne planiraju da se na tome zaustave pošto su odmah napravili brejk protiv favorizovanog Memfisa! Za čitavu sezonu Grizlisi su izgubili samo šest mečeva na domaćem terenu, a onda su se pojavili Lejkersi i slavili 128:112 (32:27, 27:38, 37:25, 32:22). Gledali smo daleko napetiju utakmicu nego što to konačni rezultat pokazuje, pošto je klub iz "grada anđela" tek u završnici uspio da uništi duh domaćih.

Ovoga puta u prvom planu nije bio Lebron Džejms, nego su to bili Rui Hačimura i Ostin Rivs koji su odigrali utakmice života i donijeli brejk Lejkersima, za vođstvo od 1:0 u seriji i prvo veliko iznenađenje u plej-ofu.

"Seljački Kobi", kako su ga navijači prozvali i iznervirali, na svom debiju u plej-ofu je ubacio 23 poena, šutiravši pritom osam od 13 iz igre. Posebno važne poene Rivs je postigao u drugom poluvremenu, pokazavši još jednom da je jedan od najpotcjenjenijih igrača u ligi, dok je i Rui Hačimura imao razloga da "natrlja na nos" svima onima koji su sumnjali u njega kada je stigao prije nekoliko mjeseci. Odmah je u plej-ofu napravio razliku ubacivši 29 poena uz samo tri promašaja iz igre (11/14).


Naravno, ništa ne može bez Lebrona Džejmsa koji je dodao 21 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok je i Entoni Dejvis dao važan doprinos sa 22 poena i 12 skokova, iako je u jednom trenutku djelovalo da neće nastaviti utakmicu zbog povrede. Povreda sa druge strane brine i Memfis jer su ostali bez Dža Moranta koji je povrijedio prst, a do tog momenta u posljednjoj dionici imao je 18 poena.

Najbolji igrač Memfisa bio je Džaren Džekson Džunior, koji je nominovan za nagradu za defanzivca godine, koji je susret završio sa 31 poenom. Uz njega, Bejn je imao 22, a pored pomenutog Moranta - još je jedino Bruks bio dvocifren.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC