• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u NBA - DONČIĆEV TIM KAŽNJEN ZBOG PUŠTANJA UTAKMICE! Namjerno su izgubili i OBRUKALI čitavu ligu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dalas je svjesno oslabio tim za važan meč i taok svjesno izgubio, zbog čega je kažnjen.

 NBA liga kaznila je Dalas sa 750.000 dolara Izvor: Profimedia

NBA liga kaznila je Dalas sa 750.000 dolara jer je odmarao startere i ključne igrače u utakmici protiv Čikago Bulsa, koju je namjerno izgubio i praktično javno govorio o tome. Ekipa Džejsona Kida željela je očigledno da izbjegne plej-in turnir i da odmah završi sezonu, čime bi ušla u igru za visoki "pik" na draftu, a da bi se to dogodilo, svjesno je izbacila iz tima čak petoricu igrača - Kajrija Irvinga, Tima Hardaveja Džuniora, Maksa Klebera, Džoša Grina i Kristijana Vuda. A sve je prevršilo mjeru kad je Luka Dončić izveden poslije samo jedne četvrtine, uz objašnjenje trenera da je "upravo završio sezonu".

Slovenac je te večeri bio na terenu samo spletom okolnosti, jer je upravo te noći u Dalasu organizovano "Veče Slovenije", pa je pretpostavka da je i Dončiću i njegovom timu bilo previše neprijatno da ignoriše dolazak velikih broja svojih zemljaka.

Iako je Dalas bio u kombinaciji za plasman u plej-in, za to mu je bilo potrebno da pobijedi i Čikago i potom San Antonio, uz poraz Memfisa od Oklahome, ali ništa od toga nije interesovalo Maverikse. Samo su željeli da izgube i to su i uradili.

"Odluka Dalas Maveriksa da isključe ključne igrače iz punog učešća iz eliminacione utakmice protiv Čikago Bulsa potkopala je integritet našeg sporta. Postupci Maveriksa su iznevjerili naše navijače i našu ligu", rekao je izvrši potpredsjednik NBA lige, Džo Dumars, u saopštenju objavljenom u petak.

Maveriksi su ove sezone većinu stvarili uradili loše ili katastrofalno, pa tako nisu uspjeli ni da sa stilom izvedu i "tankovanje". Kako daleko djeluje prošlo proljeće, tokom kojeg su igrali finale Zapadne konferencije. Djelovalo je tada da Dončiću malo fali od borbe za titulu, ali godinu kasnije ne samo da je bio neuspješan, već se i ovakvim postupcima brukao, kao i njegov tim.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC