• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOGDAN I EKIPA BEZ ŠANSE - GUBE 0:1! Atlanta promašila sve, mora bolje protiv moćnih Seltiksa!

Autor Haris Krhalić

Boston četvrti put ove sezone savladao Atlantu i poveo u plej-of seriji.

 Boston Atlanta NBA liga Izvor: Profimedia

Boston Seltiksi pobijedili su Atlanta Houkse 112:99 u prvoj utakmici prve runde plej-ofa Istočne konferencije. Srpski as Bogdan Bogdanović odigrao je 28 minuta i ubacio devet poena u večeri u kojoj je njegov tim katastrofalno šutirao trojke - nedopustivih 5/29! U "Gardenu" u Bostonu u svakoj fazi sezone protiv Bostona mora bolje, a pogotovo kada počne plej-of, koji je upravo započeo vođstvom favorita 1:0 u ovoj seriji.

Bogdan je pogodio tri od 10 šuteva iz igre, 2/7 za tri, a nevjerovatno zvuči da nijedan njegov saigrač nije pogodio više od jedne trojke. Trej Jang pogodio je jednu iz pet pokušaja, Dižonte Marej nijednu iz šest i povrh toga je malo potrebno dodati, jer je očigledno šta Houksi moraju da unaprede pred drugi meč, zakazan za srijedu od 1 čas. 

Iako je Atlanta u jednom trenutku treće četvrtine gubila čak 32 poena razlike i iako se mučila od starta utakmice, tokom kojeg je promašila čak deset uzastopnih trojki, upravo Bogdanova trojka je nagovijestila uzbuđenje na početku posljednje četvrtine. Srbin je pogodio za "minus 12" svog tima (84:96), ali je Boston ponovo stisnuo gas i ekspresno ponovo poveo mirnih 20 razlike (107:87). Houksi nisu na to imali odgovor i bilo je jasno ko će pobijediti.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 29 poena, Džejson Tejtum je ubacio 25 (od čega čak 21 u prvom delu meča), a Derik Vajt 24. U Atlanti je Marej završio meč sa 24 i uz osam skokova i šest asistencija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC