• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je najbolji, Denver "broj 1", ali u njih ne vjeruju: Kladio se na "otpisani" tim, sad je u igri za 10,3 miliona!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Počinje plej-of, a evo ko su najveći favoriti.

 Počinje plej-of NBA lige Izvor: Profimedia

NBA plej-of počinje 15. aprila, nakon što saznamo sve dobitnike plej-ina, a u borbi za titulu trenutno se najveće šanse daju Milvoki Baksima (kvota 3,75). Tim Janisa Adetokumba završio je uzbudljivi ligaški dio sezone sa najboljim skorom, 58-24. Drugi najveći favorit, Boston Seltiksi (4,25) takođe dolazi iz Istočne konferencije, dok je na Zapadu najbolje kotiran tim Finiks Sansa (kvota 5,25). Slijede aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi (kvota 9), Filadelfija (10,5), pa tek onda Denver Nagetsi, sa kvotom 11 da će biti šampioni.

Tim Nikole Jokića zaigraće u plej-ofu 17. aprila, a promjenljivom igrom je završio ligaški dio sezone, doživjevši čak pet poraza u posljednih sedam utakmica. Trener Majkl Meloun je odmarao, kombinovao petorke, a Denver nije izgledao kao ekipa koja je dominirala kroz sezonu i još prije završnice obezbijedila prvo mjesto na tabeli, kao i prednost domaćeg terena kroz plej-of Zapada.

Jedna od uzbudljivijih priča ovogodišnjeg plej-ofa definitivno su Sakramento Kingsi, koji su se vratili u doigravanje za titulu prvi put od davne 2006. godine i sa velikom energijom i optizimom dočekuju seriju protiv Golden Stejta u prvoj rundi. A kladionice u Las Vegasu sa velikom pažnjom će pratiti dokle će "kraljevi" dogurati, jer je bilo nevjerovatnih uplata na tim iz glavnog grada Kalifornije prošlog ljeta.

Nakon dolaska Majka Brauna, zvanično najboljeg trenera lige za 2023, pred početak sezone u poznatoj kockarnici "Cezars" u Las Vegasu uplaćeno je 10.000 dolara da će Kingsi osvojiti titulu. Ukupan dobitak na dvije uplate tog kladioničara izsnosiće nevjerovatnih 10,3 miliona dolara ako Sakramento zaista postane prvak.

Kingsi su već napravili čudo, jer su mimo svih procjena već osvojili prvo mjesto u Pacifik diviziji, u kojoj su sa skorom 48-34 bili ispred Finiksa (45-37), Klipersa (44-38), Golden Stejta (44-38) i Lejkersa (43-39). Karte za prve plej-of utakmice u gradu od 2006. prosječno koštaju čak 551 dolar i ubjedljivo su najskuplje u ligi. Druge najskuplje karte za mečeve prve runde plej-ofa su naravno one sa kojima će se ulaziti u kultni Medison Skver Garden, na seriju Njujork Niksa - Klivlend Kavalirsa. Ulaznica za treći meč te serije, a prvi u Njujorku, koštaće 387 dolara. Sa druge strane, najjeftinija ulaznica koja je trenutno dostupna za mečeve "kraljeva" košta 410 dolara.

Kingsi su ove sezone napravili zaista uzbudljiv tim, u kojem je Dearon Foks lider i prvi strijelac sa 25 poena po meču, Domantas Sabonis je prvi skakač lige sa 12,3 uhvaćenih lopti, a uz to je i najbolji asistent Sakramenta, sa 7,3 asistencija po utakmici. Uz njih, tu je i pouzdani bek Kevin Herter, kao i iskusni NBA šampion Harison Barns (obojica 15 poena po meču)... Biće zanimljivo prativi "kraljeve", kao i sve učesnike plej-ofa, jer viđeno u ligaškom dijelu najavljuje paklenu borbu za titulu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC