• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLAĆAJU GA 193.000.000 DOLARA, A ON NEĆE DA IGRA: Ispali iz plejofa, on propustio meč jer mu nije do košarke

Autor Haris Krhalić

Zajon Vilijamson je spreman da igra. Ali neće.

 Zajon Vilijams odbio da igra utakmicu Izvor: Profimedia

Poslije poraza od Oklahoma Sitija završena je sezona Nju Orleans Pelikansa. U dramatičnom meču sa samo četiri poena minusa izgubili su polufinale plej in turnira 123:119, a na ovom meču su bili bez svoje najbolje zvijezde. Iako se Zajon Vilijamson oporavio od povrede i fizički je bio potpuno spreman, jednostavno je odbio da zaigra na ovom meču. 

"Fizički sam dobro, sada je samo stvar toga kada ću se osjećati kao Zakon. Znam kakva je atmosfera jer sam već igrao plejof, ali sada je pitanje kada ću ponovo imati osjećaj da sam opet Zajon", rekao je on. 

Ove sezone Vilijamson je odigrao svega 29 mečeva i prosječno je bilježio 26 poena, 7 skokova i 4,6 asistencija po meču, ali to što je propustio 60 odsto utakmica otkako je u NBA zaista pravi problem Pelikanima. Mučio se sa viškom kilograma, sa povredama, a sada i kada je zdrav neće da igra.

Ove sezone je inkasirao 13.500.000 dolara, a od sljedeće godine će imati maksimalni ugovor na pet sezona vrijedan 193.000.000 dolara i to bez bonusa. Sa bonusima on može da stigne do 231.000.000 dolara! Već će naredne sezone imati platu 33.500.000, pa zatim 36.180.000, zatim 38.860.000 i potom u posljednje dvije godine ugovora preko 40 miliona dolara. Za četiri godine u NBA odigrao je svega 114 mečeva. Prvu sezonu je totalno propustio, a iako bilježi nevjerovatne brojke kada je na terenu sve je veće pitanje dokle Pelikani mogu sa zvijezdom tima koja tako rijetko igra. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC