• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija povrijeđenog Nikole Jokića! Tukli ga i grebali, a Srbin "plesao" sa vukovima (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić odigrao sjajan meč za Denver i pomogao svom timu da povede 2:0 u plej-ofu protiv Minesote.

 Nikola Jokić postigao 27 poena u pobjedi Denvera nad Minesotom Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić stisnuo je zube i uprkos povredi zgloba ruke nastupio je za Denver i pomogao svojoj ekipi da dođe do druge pobjede u seriji. Denver je na domaćem terenu savladao Minesotu 122:113 (31:22, 33:27, 23:40, 35:24), čime su poveli 2:0 u seriji prije nego što se sada preseli u Mineapolis. Nagetsi su ostavili dobar utisak i djeluju daleko bolje nego u završnici ligaškog dijela sezone kada su imali velikih problema, posebno jer su se sada Jokiću pridružili i ostali saigrači koji su zatajili i djelovali su neuvjerljivo.

Tako je Džamal Marej konačno počeo da igra košarku koju pamtimo za vrijeme "babla", odnosno prije teške povrede koja ga je potpuno poremetila, prije svega na planu samopouzdanja. Čini se da je to konačno iza njega i da tek sada možemo očekivati partije u skladu sa superstar platom.

Nikola Jokić je meč završio "kratak" za tripl-dabl pošto je zabilježio 27 poena, devet skokova i devet asistencija (šut iz igre 10 od 19), dok je s obzirom na broj minuta koliko je lopta bila kod njega - izgubio svega tek tri lopte. Vodio je velike bitke sa Rudijem Goberom i ovoga puta je uspio da ga pobijedi, bez obzira na to što se Francuz služio i "prljavim potezima", nerijetko i udarajući srpskog centra kome ni sudije nisu bile blagonaklone u noći između srijede i četvrtka.


Najefikasniji igrač Denvera bio je Džamal Marej sa 40 poena, što mu je jedna od najboljih partija od oporavka od povrede, dok je treći strijelac tima bio Majkl Porter sa 16 poena. Interesantno, uputio je tek sedam šuteva ka košu i pet pogodio. Dvocifreni u domaćem timu bili su još Gordon (12 poena, 10 skokova) i Grin (11 poena).

Što se tiče Minesote, predvodio ih je Edvards sa 41 poenom, Rudi Gober je imao 19 poena i osam skokova, dok je Konli zabilježio 14 poena i sedam asistencija. Daleko više očekivalo se od Karl-Entoni Taunsa koji je meč završio sa samo 10 poena i 12 skokova, šutiravši pri tome vrlo loše - pogodio je tek tri od 12 šuteva iz igre. Djeluje da se nije u potpunosti oporavio od povrede koju je imao pred plej-of što je dobra vijest za Denver.

Naredni meč Minesote i Denvera igra se u noći petak na subotu od 3.30.

Prethodne noći Memfis je savladao Lejkerse (103:93) čime su izjednačili na 1:1 u seriji, što je sada rezultat serije Milvokija i Hita. Baksi su u noći srijeda na četvrtak bili bolji od Hita 138:122 i to bez Janisa Adetokunba.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC