• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ DAO NEMOGUĆ KOŠ! Bacio najboljeg NBA defanzivca u očaj, dvojicu superstarova napravio smiješnim! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je u prvom meču plej-ofa NBA protiv Minesote pokazao svu svoju moć protiv Rudija Gobera i Karla Entonija Taunsa.

 Sjajan koš Nikole Jokića Izvor: Twitter/printscreen/@Nuggets

Denver je razbio Minesotu na startu plej-ofa u meču u kome su Timbervulvsi iz nemoći krajem treće četvrtine krenuli i da prave probleme i započinju tuče, a Nikola Jokić je opet dominirao. 

S obzirom da su Nagetsi zgazili rivala i da su već poslije tri četvrtine sve riješili, Jokić skoro da nije ni ulazio u četvrtom periodu, Ipak 28 minuta na terenu je bilo dovoljno da pokaže kakav je majstor i da "provoza" superstarove Minesote ispod reketa! 

Probali su da ga čuvaju i trostruki najbolji defanzivac lige Rudi Gober kao i Karl Entoni Tauns, ali im nije polazilo za rukom. Probali su da ga udvajaju, ali onda bi "sijevnula" asistencija, a na meču smo vidjeli i potpuno nemoguć poen srpskog centra. Dobio je loptu ispod koša, Rudi Gober ga je držao za ruku, bio je Srbin okrenut leđima, ali je... Pogodio! Jednom rukom je ubacio loptu u obruč i svi su se pitali - kako?

Pogledajte taj momenat: 

Riješila je Minesota onda da promijeni taktiku, pa je tako defanzivne zadatke na Jokiću dobio Karl Entoni Tauns. Inače prosječan defanzivac, nije imao šta da traži u duelu sa dvostrukim MVP-em lige. Čak i kad bi ispratio kretnje Srbina uslijedio bi neki potez koji nije mogao da predvidi. 

U jednom napadu je dva puta uspio da ga isprati tijelom, ali onda je Jokić uspio da se pozicionira i ugura ga ispod koša, da ga izbaci novom kretnjom i dođe do zapravo jako lakih poena. Evo kako:

Na kraju je Denver pobijedio 109:80, a Jokić je upisao 13 poena, 14 skokova i šest asistencija na ovom meču. U jednom napadu je čak uspio da nadmudri obojicu svojih čuvara u samo nekoliko sekundi.

Trčao je u kontri, dobio loptu, samo protrčao pored Taunsa kao da ne postoji, a onda "provozao" Rudija Gobera svojim fintama. Ponovo Francuz nije mogao ništa... Uživajte:

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC