• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želim i Partizan i Zvezdu u Evroligi! I to dugo godina... Mijailović nakon važnog sastanka: Vidite šta kaže Đoković!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek Partizana Ostoja Mijailović želi da "vječiti" rivali zajedno igraju u Evroligi.

 Ostoja Mijailović o Crvenoj zvezdi i Partizanu u Evroligi Izvor: RTS/Screenshot

Na sastanku klubova vlasnika Evrolige, na kome se očekivala diskusija i o licencama Crvene zvezde i Partizana, nije donijeta i dalje nikakva epohalna odluka. Zbog toga "vječiti" rivali i dalje moraju da čekaju i "grickaju nokte" uoči naredne sezone elitnog evropskog takmičenja kome su ove sezone mnogo dali. Partizan je ostvario 20 pobjeda i prošao u četvrtfinale, Crvena zvezda je sa 17 trijumfa bila blizu, a o navijačkim spektaklima i promociji takmičenja ne treba trošiti riječi.

Upravo zbog toga predsjednik Partizana Ostoja Mijailović vjeruje da bi oba kluba trebalo da budu stalni učesnici Evrolige i vjeruje da bi to svakako smanjilo i tenzije između vječitih, ocijenio je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

"Sport je nauka, ali postoji nešto što se zove sreća, situacija na koju ne možete da utičete... Moj stav kao predsjednika Partizana je jasan: želim da oba kluba igraju dugo godina u Evroligi. To zaslužuje Srbija. Pogledajte šta je Beograd dao evropskoj košarci. Od svih zemalja u Evroligi, srpski predstavnici imaju 37 pobjeda. Jedino više imaju španski klubovi. Grčka, Turska i ostale zemlje imaju manje pobjeda nego zajedno Zvezda i Partizan. Razbili smo barijeru da nemamo uslove da se takmičimo. Imamo navijače, trenere, igrače, timove...", objasnio je Mijailović razlog zbog kog Evroliga treba da vjeruje u "vječite".

"Mi jesmo rivali i ne možemo se voljeti, ali moramo se poštovati zbog Srbije i reprezentativne košarke. Ovdje u Srbiji kad pogledate, i Novak Đoković, najveći srpski sportista i jedan od najvećih sportista planete, kaže da je prvi sport u Srbiji - košarka. I nije velika sreća zvezdaša da partizanovci ne igraju u Evroligi, kao ni obrnuto".

Dok se čeka odluka Evrolige, Partizan je pokrenuo akciju u kojoj uz pomoć navijača želi da sakupi novac kako bi otplatio veliki porezni dug državi Srbiji koji iznosi sedam miliona evra.

"Mi smo juče za porez prikupili 500.000 evra. Akciju su pokrenuli navijači, ja sam bio u dilemi da li da prihvatimo taj poziv, ali smo sprovodili dosta akcija i odlučili smo da prihvatimo na kraju. Svako od nas ko sjedi u Upravnom odboru će uplatiti 100.000 evra i tako ćemo da prikupimo gotovo milion evra. Moram da se zahvalim državi na strpljenju, moramo da vratimo državi ako nešto i tražimo, ali imali smo obaveze koje smo morali da izmirimo igračima, trenerima, klubovima... Riješili smo se tog duga i želimo da vratimo cjelokupan dug za porez i da potom možemo da imamo normalan budžet. Nas je poremetila godina korone kada nismo mogli da prodajemo karte, što nas je oštetilo za četiri-pet miliona evra", zaključio je predsjednik Partizana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC