• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KECMAAAAAAAN... IDE, IDE, IDE TROJKA! Dan kada je Partizan plakao od sreće, simbolika pred Real Madrid (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Na današnji dan prije 13 godina Dušan Kecman je postigao trojku za pobjedu Partizana protiv Cibone.

 Trojka Dušana Kecmana za pobjedu Partizana protiv Cibone Izvor: MN PRESS

Partizan večeras od 20.45 počinje plej-of seriju Evrolige protiv Real Madrida, a datum je više nego simboličan. U istoriji Partizana je 25. april i te kako značajan jer je jednom donio ogromnu radost, dok je jednom i ogromnu tugu... Navijači se naravno radije sjećaju današnjeg dana prije 13 godina kada je Dušan Kecman postigao trojku sa svoje polovine za pobjedu nad Cibonom za osvajanje ABA lige!

Sve to dešavalo se u finalu regionalne lige u Zagrebu 2010. godine kada je bilo "tijesno" tokom čitave utakmice, a Hrvati su počeli da slave kada je Bojan Bogdanović u posljednjoj sekundi iz ugla postigao trojku za 74:72. Svi su mislili da je kraj sem Kecmana kome je šest desetinki promijenilo život.

Semafor je pokazivao 0,6 sekundi do kraja, a neustrašivi Dušan Kecman rekao je da nije kraj. Košarkaši CIbone su slavili, navijači su bili u transu i već vidjeli trofej u rukama hrvatskog kluba, a onda je Kecman zatražio loptu nakon auta i ubacio istorijsku trojku o kojoj se i dan-danas priča. Koš koji je donio Partizanu titulu, ali i obilježio karijeru Dušana Kecmana, sjetimo se svakog 25. aprila.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Kecmanova trojka protiv Cibone.
Izvor: YouTube/TV Arena sport

"Ja sam počeo u Ciboni kada je bila u Evroligi i kad je Cibona bila super ozbiljna organizacija", ispričao je nedavno hrvatski trener Tomislav Mijatović, ali ga je voditeljka odmah prekinula. Dobacila je da je u tom periodu Dušan Kecman "zabio onu tricu", a Mijatović je samo uzdahnuo nakon toga: "Morala si? Morala si! A vidiš, kosa mi je sijeda, šta misliš zbog čega? Bio sam nekoliko puta sa Kecmanom... Čekaj da popijem malo vode. Ne postoji tužnija sekvenca u mojoj košarkaškoj karijeri. To je najbolnija i najteža sekvenca i nikada mi neće biti lako da pričam o tome, koliko god vremena da prođe neće postati lakše. Valjda se to treba... Ne znam, mislim da se nije trebalo dogoditi ali je i to dio mog odrastanja. Puno sijede kose, puno neprospavanih noći... Ne ponovilo se, barem ne nama."

Ipak, ovaj dan je i četiri godine kasnije ostao zapisan u srcima navijača Partizana, ali zbog tuge. Tačno 25. aprila 2014. godine, dakle četiri godine poslije Kecmanove maestralne trojke, Partizan je ostao u suzama u Beogradu na sličan način kao Cibona u Zagrebu. Crno-bijeli igrali su protiv Cedevite za veliki ulog odnosno učešće u Evroligi. To je takođe bio neizvjestan meč, u nekim momentima košarkaši Partizana gubili su i 16 razlike, ali su u samoj završnici uspjeli da se podignu pa i da u posljednjoj sekundi meča imaju prednost 79:78.

A onda je Cedevita osvetila poraz Cibone i sjajni Nolan Smit uz zvuk sirene pogodio je trojku koja je njegov klub odvela u Evroligu. Crno-bijeli su ostali kako bez učešća u veliko evropsko takmičenje tako i bez finala ABA lige.

Cedevita Partizan, Nolan Smit trojka
Izvor: YouTube/ABA liga

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC