• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari, hoćeš li zvati Pantera u reprezentaciju Srbije? Španci digli buru - Amerikanac iz Bronksa u dresu "orlova"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kevin Panter odavno ima srpski pasoš, a na to podsjećaju i novinari španske "Marke".

 Hoće li Svetislav Pešić zvati Kevina Pantera u reprezentaciju Srbije Izvor: MN PRESS

Američki košarkaš Kevin Panter donio je veliku pobjedu Partizanu nad Real Madridom (89:87) trojkom u posljednjoj sekundi i nije nikakvo iznenađenje što o njegovoj partiji danas "bruje" svi sportski mediji u Srbiji i Španiji. Tako se španska "Marka" raspisala o Panterovoj maestralnoj partiji (26 poena), pa su "lansirali" i jednu temu koja se do sada nije toliko pominjala: Da li će Amerikanac dobiti poziv da igra za reprezentaciju Srbije?

Kao što je većini poznato, Kevin Panter je dobio srpski pasoš dok je nastupao za Crvenu zvezdu u sezoni 2019/20, dok sada igra drugu sezonu u Partizanu i postao je miljenik navijača, a zbog dobrih igara i sve normalnije pojave u reprezentativnoj košarci o naturalizaciji košarkaša, Španci se pitaju da li će se za taj potez odlučiti i KSS.

Uz podsjećanje da je Panter "ukrao šou" Real Madridu i srušio ih trojkom, španska "Marka" dodaje: "(...) Njegov talenat da pogađa teške šuteve i hladnokrvnost sada maksimalno dolaze do izražaja. Igrač je koji pravi razliku, prijetnja je po 'kralja' u ovom takmičenju, a mogao bi i da promijeni istoriju Srbije u košarci. Zato što bek iz Bronksa ima srpski pasoš i oduševljen je zbog mogućnosti da dobije poziv da igra za reprezentaciju Srbije: 'Imam poseban odnos prema Srbiji. Volim je. Imam pasoš i čuo sam da se razmatrala ta mogućnost (poziv u reprezentaciju, prim.aut.). Ukoliko bi me pozvali, otvoren sam za tu opciju“, rekao je jednom prilikom Kevin Panter".

Španski list zaključuje da je "realnost drugačija" nego što smatra Panter: "Bez obzira na to što ima brojne zvijezde, Srbija je bila daleko od borbe za medalje u posljednje vrijeme, kao što se desilo i na minulom Evropskom prvenstvu. Panter bi mogao da promijeni te tradicionalne norme u zemlji koja živi za košarku. Možda njegova uzbudljiva serija protiv Reala izazove da se sve promijeni."

Podsjetimo, Kevin Panter za sada nije uspio da dobije šansu u NBA, tako da je preko Grčke, Belgije Poljske, Italije i Srbije došao do "vrhunca" svoje karijere, pa ga prijatelj i košarkaš Malkolm Dilejni sada "mami" u najjaču ligu svijeta. Čini se da je Panter sada na raskrsnicama i da će uskoro oko svega morati da odluči.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC