• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA SE OGLASILA USRED NOĆI! Konačna odluka o Real - Partizan u naredna 24 SATA!

Autor Dragana Božić

Disciplinski sudija Evrolige imaće mnogo posla, a određeno je i kad će izreći kazne košarkašima Reala i Partizana koji su učestvovali u tuči.

 Evroliga o tuči na utakmici Real Partizan Izvor: Profimedia/900/Cordon Press

Evroliga je zvanično registrovala prekinutu utakmicu Real - Partizan pobjedom srpskog tima 95:80 i najavila je da će u naredna 24 časa disciplinski sudija izreći kazne zbog haosa u kojem je izbila brutalna tuča među košarkašima. Objašnjeno je da je meč prekinut jer više nije bilo igrača koji su mogli da nastupe, zato što su arbitri na čelu sa Sretenom Radovićem morali da diskvalifikuju sve koji su učestvovali u sukobu, kao i one koji su utrčali sa klupe, što znači automatsku diskvalifikaciju.

"Druga utakmica plej-of serije Real Madrida i Partizana zaustavljena je na minut i 40 sekundi do kraja u četvrtak, kada se dogodio sukob na terenu i kada su obje klupe ispražnjene. Kada su izrečene diskvalifikacije igrača koji su učestvovali u sukobu i onih koji su automatski izbačeni zbog napuštanja prostora oko klupa, nijedan tim nije imao neophodan minimum od dvojice igrača po timu, koji je neophodan da bi utakmica bila završena. Zato je utakmica zvanično završena rezultatom pri kojem je zaustavljena, 95:80 za Partizan, što posljedično dovodi do toga da je u seriji 2-0", navedeno je u saopštenju.

"Evroliga je prenijela zabilježene činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji takmičenja, koji će izreći odluku o incidentima koji su se dogodili na terenu, a sve u skladu sa postojećim procedurama. Odluka će biti donijeta u naredna 24 časa. Evroliga oštro osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Takvi događaji ne predstavljaju vrijednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje košarka kao sport oličava", takođe je poručila Evroliga.

Treća utakmica Partizana i Reala zakazana je za utorak, crno-bijeli će u njoj imati prvu "meč loptu" za plasman na Fajnal-for Evrolige u Kaunasu, a najkasnije u petak do ponoći biće jasno i koji igrači neće imati pravo da igraju zbog tuče. Takođe, u toku dana će biti jasnije i da li će Australijanac Dante Egzum moći da igra i zbog povrede, koju je zadobio u divljačkom nasrtaju košarkaša Reala Geršona Jabuselea na njega.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC