• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga objasnila zašto nije suspendovan Serhio Ljulj: Svima prijetila kazna osim njemu, iako je sve zakuvao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Serhio Ljulj se izvukao!

 Evroliga saopštila zašto Serhio Ljulj nije suspendovan Izvor: Sportklub/Printscreen

Nakon tuče koja se desila 100 sekundi pred kraj meča Real Madrida i Partizana u drugom meču četvrtfinala Evrolige četiri igrača su suspendovana. Sa jedne strane suspenzije su dobili Geršon Jabusele i Gabrijel Dek, a kod Partizana Kevin Panter i Matijas Lesor. Ipak, čovek koji je sve "zakuvao" nije kažnjen!

U pitanju je Serhio Ljulj, koji je nesportski udario kapitena Partizana, poslije čega je cijela tuča i započela. Na kraju je 21 igrač isključen sa meča, a sada je otkriveno zašto Serhio Ljulj nije suspendovan i zašto mu nije zabranjeno da nastupi na narednim utakmicama. 

Nezavisni disciplinski sudija Evrolige je dodatno pojasnio svoju odluku: "Serhio Ljulj iz Real Madrida je pokrenuo tuču i dobio je nesportski faul. Ipak, on nije učestvovao u bilo kakvoj vrsti fizičke agresije tokom tuče i bio je među nekoliko igrača koji su izbjegli izbacivanje. Zbog toga što nije diskvalifikovan nije mogao biti sankcionisan suspenzijom.  Što se tiče 21 igrača koji su bili podložni suspenziji, Geršon Jabusele je dobio pet mečeva suspenzije, a njegov saigrač Gabrijem Dek jedan meč. Sa druge strane Partizanovi Kevin Panter i Matijas Lesor su kažnjeni sa dvije odnosno jednom utakmicom neigranja. Što se tiče ostalih igrača sa liste, iako je disciplisnski sudija uzeo u obzir to da su bili u nekom fizičkom kontaktu sa drugim igračima to ne može da bude prepoznato kao akt fizičke agresije", navodi se u saopštenju Evrolige.

Na kraju će u Beogradu igrati svi igrači Reala osim Jabuselea i Deka, s tim što će Argentinac imati pravo nastupa na drugom meču u četvrtak ukoliko Real pobijedi na meču u utorak od 20:30.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC