• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati košarkaš pred školom: Čitulje na vratima i suze - potresne scene u centru Beograda (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Roditelji, đaci i svi građani u suzama nakon zločina u školi.

 Duško Savanović pred školom Vladislar Ribnikar Izvor: Kurir/Tamara Trajković

Poznati srpski košarkaš Duško Savanović u petak je došao do Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", odakle je u srijedu ujutru odveo svoje dijete kući nakon tragedije u kojem je osam osoba izgubilo život. Nekadašnji reprezentativac Srbije stigao je na mjesto na kojem Beograđani treći dan zaredom odaju poštu stradalima u masovnoj pucnjavi, koja se dogodila i u četvrtak u okolini Mladenovca.

Dok oko škole gore svijeće i prisutni u suzama žale za stradalima, u školi je otvorena knjiga žalosti u koju će svi moći da se upišu u naredna tri dana. Ona je izložena na glavnom ulazu u školu, dok su građani u dugačkoj koloni čekali da se upišu u knjigu i da ostave posljednje poruke poslije nesreće kakva nikad nije zadesila Beograd.

Među onima koji su se upisali u knjigu žalosti je i direktor Muzeja žrtava genocida, istoričar Dejan Ristić, bivši predsjednik Skupštine Srbije Predrag Marković i mnogi drugi. Dok se stranice knjige ispunjavaju emotivnim porukama, pogledi svih se zadržavaju na vratima škole, na kojima su čitulje djece i stradalog radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, koji je izgubio život radeći svoj posao, štiteći živote djece u školi.

Ovog petka je otac osumnjičenog dječaka dao izjavu i negirao krivicu za djelo za koje se sumnjiči (Teško djelo protiv opšte sigurnosti). Takođe, sumnja se i da on nije obezbijedio uslove za bezbjedan smještaj i čuvanje oružja i municije, koji su završili u rukama njegovog sina prije nego što je krenuo u krvavi pir u školi u srijedu ujutru.

U danima nakon zločina, roditelji, đaci i brojni građani dolaze ispred škole i saučestvuju u bolu zbog izgubljenih života i povreda ranjenih. Pogledajte kako je izgledao taj tužni skup u petak popodne:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC