• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragedija u Grčkoj, PREMINUO POZNATI KOŠARKAŠ (29)! PAOK i reprezentacija u žalosti: "Mirno putuj, Aleksandrose..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji član mlađih selekcija reprezentacije Grčke i prvotimac PAOK-a Aleksandros Varitimiadis preminuo je poslije teške borbe sa rakom.

 Preminuo grčki košarkaš Aleksandros Varitimiadis Izvor: Youtube/ PAOK KAE paokbc/Screensot

Tužne vijesti nam dolaze iz Grčke, gdje je u 29. godini preminuo košarkaš Aleksandros Varitimiadis. On se dugo borio sa teškom bolešću, ali je na kraju izgubio tešku bitku sa kancerom. 

Varitimiadis je bio krilni centar, bio je visok 201 centimetar i za PAOK je debitovao 2012. godine sa samo 17 godina. Zatim se afirmisao u Ariesu iz Trikale, a zatim je karijeru gradio u Švedskoj i Austriji.

"Aleksandros se hrabro borio protiv bolesti koja se na kraju pokazala nepobjedivom. Članovi Upravnog odbora KS Grčke i predsjednik Evangelos Liolios izražavaju iskreno saučešće porodici i bliskim ljudima preminulog. Riječi ne mogu ublažiti bol u ovom trenutku. Počivaj u miru", objavio je Košarkaški savez Grčke.

Od svog bivšeg igrača oprostio se i PAOK, tim u čijim je mlađim kategorijama ponikao krilni centar koji je u svojoj karijeri stigao i do dresa mlađih reprezentacija Grčke. 

"PAOK izražava duboku tugu zbog smrti Aleksandrosa Varitimiadisa koji je prerano preminuo sa 29 godina. Borac do kraja, Aleksandros se hrabro i dostojanstveno borio protiv raka. On je ponikao u akademiji PAOK-a i potpisao je prvi profesionalni ugovor sa klubom 2012. godine. Naše iskreno saučešće porodici, mirno putuj Aleksandrose"...", stoji u saopštenju PAOK-a. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC