• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real je shvatio kako da pobijedi Partizan! Dva puta izgubili u Madridu, a sada prijete - iskusni Španac pomenuo Pantera!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najtrofejnijih španskih košarkaša i dugogodišnji član Reala Rudi Fernandez spreman je za meč protiv Partizana, a vjeruje da su i njegovi saigrači.

 Rudi Fernandez o meču Real Madrid Partizan Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Spektakularnu seriju u četvrtfinalu Evrolige igraju Real iz Madrida i Partizan, a peti meč njihove sage zakazan je za srijedu (21.00). Na tom susretu će španski tim imati prednost domaćeg terena, ali na mjestu koje je Partizan već pokorio dva puta na početku ove serije. Ipak, situacija je sada drugačija, tvrdi Rudi Fernandez.

Iskusni španski košarkaš zaključio je u najavi meča da su se saigrači i on tokom čitave sezone borili za prednost domaćeg parketa i da sada očekuju da upravo to bude faktor na njihovoj strani - žele da na tribinama imaju šestog igrača, a da za meč koji im je finale sezone pronađu osjećaj i čvrstu igru!

"Vraćamo se kući posijle dva vezana poraza od njih na našem terenu, ali čitave sezone smo radili za prednost domaćeg terena i uz pomoć šestog igrača sa tribina idemo po pobjedu. Nismo sigurni da ćemo pobijediti, jer bi to bila greška. Važno je da odigramo čvrsto i nađemo pravi osjećaj. Za nas je ovo finale", rekao je Rudi Fernandez.

Real Madrid će priliku za pobjedu i plasman u Kaunas imati nakon što je izgubio prva dva meča, a zatim se u igru vratio pobjedama u Beogradu.

"Jedina važna stvar je pobjeda, a motivacija nam je završni turnir. Ne razmišljamo o tome šta bi značilo da se vratimo iz 0-2 i da li je to istorijski podvig", kaže Rudi i dodaje: "Shvatili smo sa kojom dinamikom moramo da se nosimo sa Partizanom. Ključno je da mijenjamo odbranu, čak i kada imaju igrača kao što je Panter. Moramo da budemo dobri na svom dijelu terena i natjeramo ih da daju maksimum u napadu, kao u Beogradu."

Jasno je da Real Madrid neće biti u najjačem sastavu - zbog suspenzije izostaje Geršon Jabusele, zbog povrede Gabrijel Dek, a još nekoliko igrača je pod znakom pitanja. Sa druge strane neće biti Alekse Avramovića, ali je opet u timu Kevin Panter koji je bio impresivan u prva dva meča ove četvrtfinalne serije. Svjestan je toga i Fernandez.

"Panter je sjajan igrač. Pokazao je to u prve dvije utakmice, kao i u ligaškom dijelu. Morate da uložite dodatan napor u odbrani protiv njega i spriječite ga da razigrava saigrače", poručio je jedan od najiskusnijih igrača u aktuelnoj sezoni Evrolige.

Sa Real Madridom je dva puta osvajao Evroligu, a odigrao je i više od 150 mečeva u ovom takmičenju za tim iz glavnog grada Španije..

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC