• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOĆE LI PARTIZAN RASPLAKATI REAL USRED MADRIDA? Edin i Miloš u "Šestoj ličnoj" - statistika protiv Žoca, ali on je ruši!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U najnovijoj epizodi podkasta "Šesta lična" Miloš Jovanović i Edin Avdić analizirali su situaciju u plej-ofu ABA lige, dok su govorili i pred majstoricu Partizana i Real Madrida.

 Šesta lična o ABA ligi i Evroligi Izvor: MONDO

Tu smo opet, poslije nedjelju dana pauze. Pauze koju niko od nas nije želio da napravi, ali nažalost, desile su se stvari koje su se desile. Razumjećete da u toj atmosferi nije bilo prigodno pričati u veselim tonovima o košarci, pa smo riješili da prošle nedjelje preskočimo redovne analize zbivanja. Vjerujemo da nam niste zamjerili. Ove nedjelje, vraćamo se opet na staro. Događaj broj jedan u košarkaškoj Srbiji je obračun Partizana i madridskog Reala u četvrtfinalu Evrolige, koji je počeo više nego povoljno po vicešampiona Jadrana.

Partizan je vodio 2-0 protiv Reala, ali je kraljevski klub poravnao stvari u Beogradu. Falio je crno-bijelima Kevin Panter, nisu uspjeli da odgovore na oporavljenog Valtera Tavaresa i na trenutak opet mlade Ćaća i Rudija. Pred Željkom Obradovićem je peta utakmica koja se igra u srijedu, a na stolu je, pored plasmana na F4, i jedna zanimljiva tradicija za prekinuti - domaći timovi imaju 15-0 u majstoricama evroligaških serija... hoće li baš Partizan biti taj prvi? Ili možda Makabi ili Fenerbahče?

U ABA Ligi, sa druge strane, stanje relativno redovno. Crvena zvezda i Budućnost su zakazali svoj sudar u polufinalu poslije minimuma utakmica - crveno-bijeli su lako savladali Zadar u Beogradu, nešto teže u Dalmaciji, dok je Budućnost poslije velikog povratka "brejkom" riješila seriju sa Megom. Ova dva tima imaju mnogo epskih duela u bližoj prošlosti, a da li će tako biti i ovaj put, saznaćemo ubrzo.

Jedina "majstorica" biće viđena u seriji u kojoj se za polufinale bore Cedevita Olimpija i FMP. Koga u polufinalu najvjerovatnije čeka Partizan, obznaniće se u subotu 13. maja - "panteri" nisu dozvolili brejk u Železniku, pa će serija ponovo u Ljubljanu. I da, ovaj put idemo prvo ABA ligu, pa NBA. Ali to ste takođe primijetili. Zbivanja iz Amerike obradićemo u četvrtak. Ostajte nam dobro i zdravo.

Pogledajte

47:28
Šesta Lična – S5A20
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC