• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron protiv Jokića - kako je to do sada izgledalo?

Autor Dragan Šutvić

Lebron Džejms i Entoni Dejvis sa jedne, Nikola Jokić sa druge strane. Kako je bilo kada su se sastajali ove sezone?

 jokić protiv lebrona statistika Izvor: Profimedia

Lebron Džejms i Los Anđeles Lejkersi su nam dali novog NBA šampiona! Ne znamo ko će to biti, ali kada su eliminisali Golden Stejt u polufinalu Zapada saznali smo da će nova ekipa imati šampionski prsten. Sljedeći rival Lejkersa je Denver sa Nikolom Jokićem na čelu, a prvi meč finala Zapada igraće se 17. maja, zatim slijedi duel 19. potom 21. i 23. maja, a za naredne duele kojih će sigurno biti biće dodatno navedeni datumi. 

Ovo djeluje kao da će biti duga i teška serija za obje ekipe, bar kada se pogleda učinak u ovoj sezoni. Četiri puta su igrali Nagetsi i Lejkersi, a do sada su obje ekipe imale po dvije pobjede. 

Prvi put su se sastali u oktobru kada je Jokić sam razbio ovaj tim. Dao je 31 poen u 13 skokova i 9 asistencija i uz dosta mršav učinak saigrača uspio je da donese 110:99 svom timu. Kod Lejkersa je tada najbolji sa 22 poena i 14 skokova bio Entoni Dejvis, dok je Lebron Džejms stigao do 19 poena, 9 asistencija i 7 skokova.  

Dvije nedjelje kasnije osvetili su se Lejkersi! Pobijedili su 121:110 uz sjajne partije Lebrona (26 poena, 8 asistencija, 6 skokova), Dejvisa (23 poena, 15 skokova), ali i Rasela Vestbruka koji više nije tu (18 poena, 8 skokova, 8 asistencija). Kod Denvera Jokić je standardno blistao sa 23 poena, 14 skokova i 6 asistencija, a Džamal Marej je dao 21 poen. Imao je i Eron Gordon 18, a Majkl Porter 17.

I narednu utakmicu odigranu u decembru dobili su Lejkersi poslije 30 poena i 9 skokova Lebrona Džejmsa, ali i 21 poena Tomasa Brajanta koji je sada igrač Denvera! Kod Nagetsa Jokić je imao 25 poena, 11 skokova i 8 asistencija, a Džamal Marej 23 poena uz 5 skokova i 6 asistencija. 

Posljednji duel ovih rivala odigran je u decembru kada je Denver razbio Lejkerse 122:109. Tada je Jokić bio tih poenterski, ali je imao nevjerovatan tripl-dabl sa 14 poena, 11 skokova i 16 asistencija, dok je Džamal Marej ubacio 34 poena. Lejkersi su bili bez Lebrona i Dejvisa, pa su redom blistali igrači koji više nisu u timu – Rasel Vestbruk, Tomas Brajant, Kendrik Nan...

Sada su ovo neki novi Lejkersi. Mnogo igrača se promijenilo, promijenila se i rotacija, a Ostin Rivs, Loni Voker, Rui Hačimura, Džared Vanderbilt su "kliknuli" u svoje uloge u timu, pa iako su Lejkersi u regularnom dijelu prvenstva bili tek sedmi na Zapadu, neće ovo biti šetnja za Nagetse. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC