• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džanan Musa i Matijas Lesor u najboljoj postavi Evrolige!

Autor Haris Krhalić

Bh. košarkaš izabran u najbolju petorku Evrolige. Pored Muse tu je i Lesor.

 Musa i Lesor u najboljoj postavi Evrolige Izvor: MN PRESS

Bh. košarkaš Džanan Musa dobio je još jedno priznanje za odlične partije koje ove sezone pruža u dresu Reala iz Madrida.

Naš košarkaš izabran je u  najbolju postavu Evrolige za ovu sezonu. 

"Musa je najveće otkriće Evrolige u prvoj sezoni, koju je odigrao od početka do kraja u najelitnijem klupskom takmičenju. Bio je najefikasniji igrač Reala i deseti u Ecroligi sa 15.2 poena po utakmici uprkos činjenici da je imao najmanju minutažu među deset prvoplasiranih. Jedini je član Reala koji je igrao u svakoj utakmicu ove sezone i nalazi se na drugom mjestu po broju asistencija (prosječno 2.7 po utakmici) i indeksu korisnosti (16.4). Četiri puta u sezoni je imao deset ili više pogođenih bacanja i postavio rekord Evrolige sa 175 pogođenih slobodnih bacanja. Nakon dolaska u Real, triput je bio MVP kola i to u šestom, devetom i 29. po čemu se nalazi na drugom mjestu u Evroligi", navodi se na zvaničnoj stranici Evrolige. 

Pored Muse u idealnoj postavi Evrolige se našao i košarkaš Partizana Matijas Lesor.

"Centar Partizana bio je sila u reketu cijele sezone i predvodio je ligu kao najbolji skakač (7,1) skokova po meču, uz drugi najveći indeks korisnosti (19,1). Takođe, Matijas Lesor je izjednačen na prvom mjestu dabl-dablova u Evroligi sa osam i postao je tek jedan od desetorice igrača koji su u posljednjoj deceniji imali više od tri ofanzivna skoka po meču. Takođe, da je konstantan dokazuje i podatak da samo na tri utakmice nije imao dvocifren indeks korisnosti. Šutirao je skoro 68 odsto za dva poena i to je najbolji postotak među košarkašima koji su pogađali najmanje četiri dvojke po meču. Mnogi od njih bile su zakucavanje i alej-upovi koji su oduševljavali publiku u Beogradu sa kojom je pjevao i slavio poslije pobjeda", navodi se u saopštenju Evrolige.

U najboljoj petorci su još Edi Tavares, Saša Vezenkov i Lorenco Braun.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC