• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajne vijesti za BiH - Luka Garza potvrdio da dolazi na okupljanje "zmajeva": TO JE MOJ SAN OD DJETINJSTVA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Talentovani košarkaš Minesote dobiće priliku ovog ljeta da debituje za reprezentaciju BiH.

 Luka Garza dolazi na okupljanje košarkaške reprezentacije BiH Izvor: Profimedia

Luka Garza dolazi na okupljanje reprezentacije BiH!

To je potvrđeno na sajtu Košarkaškog saveza BiH. Talentovani 24-godišnji centar Minesote tako će dobiti priliku da ovog ljeta debituje za reprezentaciju BiH.

On je 2020. godine izrazio želju da obuče dres "zmajeva", godinu dana kasnije potvrđeno je da je riješena sva potrebna papirologija za sticanje bh. pasoša (rođen u Vašingtonu, majka mu je iz BiH), a sada će se priključiti timu Adisa Bećiragića.

Pripreme za olimpijske pretkvalifikacije bh. tim počeće, dakle, sa Garzom u timu, koji će pokušati da se nametne stručnom štabu i postane standardan reprezentativac.

"Za mene i moju familiju je velika čast da predstavljam zemlju u kojoj je moja majka rođena. To je čast koja ispunjava moje srce nemjerljivom radošću, moj san još od djetinjstva. Ne mogu dočekati trenutak kada ću košarkaški teren dijeliti sa saigračima iz reprezentacije i dati sve od sebe za trenera Adisa, stručni štab i Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Garza za stranicu Košarkaškog saveza BiH.

Garza je za Minesotu ove sezone upisao 28 nastupa u NBA ligi. Prosječno je bilježio 6,5 poena i 2,3 skoka. Prethodno je bio član Detroit Pistonsa, dok je u razvojnoj G ligi kao član Minnesotine filijale Ajova Vulfs imao sjajan učinak - prosječno je bilježio 29,8 poena. Bio je i najkorisniji igrač (MVP) Next Up utakmice G lige, koja je okupila najbolje igrače ovog takmičenja.

Prije dolaska u NBA (izabran kao 52. pik na draftu), imao je impresivnu NCAA karijeru. Ekipa Ajova Houkajz povukla je njegov dres s brojem 55, u znak poštovanja prema svemu šta je Garza učinio tokom igranja za ovaj tim.

Reprezentacija BiH okuće se 23. jula na Vlašiću. Bećiragićeve izabranike od 12. do 20. avgusta očekuju pretkvalifikacije u Poljskoj. BiH je u grupi B sa domaćinom, te Mađarskom i Portugalom.

(MONDO/KS BiH)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC