• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umjesto BIH izabrao NBA: Neće u reprezentaciju jer je postao dio najjače centarske linije na svijetu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi 23-godišnji centar Luka Garza sačekaće još neko vrijeme debi za nacionalni tim Bosne i Hercegovine.

 Luka Garza ide u NBA - ne igra za BIH Izvor: Profimedia

Mladi 23-godišnji centar Luka Garza nije dobio dozvolu da nastupi za Bosnu i Hercegovinu na Eurobasketu, a sa igrama za "zmajeve" će morati da sačeka još neko vrijeme. Razlog za to je novi ugovor koji je potpisao u NBA ligi. 

On je prošle godine izabran kao 52. pik na draftu od strane Detroit Pistonsa, a na 32 utakmice na koliko je igrao prosječno je postizao 5,8 poena i ima 3,1 skok po meču. ipak nakon kraja takmičarske godine Pistonsi nisu produžili ugovor sa njim i postao je slobodan igrač.

Odigrao je Letnju ligu za Portlanda, a onda ga je Minesota dovela na probu. Trener Kris Finč je bio impresioniran onim što je video od Garze u predsezoni i rešio je da mu ponudi ugovor. Posle 7,3 poena i 67 odsto šuta iz igre, odlučio se da on bude treća opcija na "petici". 

"Luka se perfektno uklapa u naš sistem. Odličan potez našeg rukovodstva. On je momak koji može značajno da napreduje u našem sistemu igre. Može da raširi odbranu, može da pogađa iz svih pozicija. Ne može svaki visoki košarkaš to da učini", rekao je Finč.

Garza će biti dio tima Minesota koji će novu sezonu krenuti 20. oktobra utakmicom sa Oklahoma Sitijem, ali teško da će dobiti mnogo minuta u narednoj sezoni zato što će mu rivali na tom mestu u timu biti Rudi Gober i Karl Entoni-Tauns. Ovaj potpis znači i da neće nastupati za selekciju BIH u mečevima kvalfiikacionih "prozora" za Svjetsko prvenstvo jer se oni preklapaju sa terminima NBA mečeva. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC