• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdino najtalentovanije dijete dobilo prvi ugovor! Otac mu legenda, a on mašina za poene - zato mu vjeruju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Perspektivni Nikola Topić stavio paraf na prvi profesionalni ugovor u seniorskoj košarci.

 Nikola Topić potpisao profesionalni ugovor sa KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ne staje sa potpisima između dvije sezone! Posljednji u nizu koji su se aktuelnom šampionu Srbije obavezali na saradnju je mladi i talentovani Nikola Topić (17), jedan od najboljih igrača svog godišta u evropskoj košarci! Nikola, inače sin čuvenog igrača Zvezde Milenka Topića, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa klubom u čijem je dresu već debitovao, prije nego što je otišao na pozajmicu u OKK Beograd!

Talentovani Topić je prethodnu sezonu počeo kao dio seniorskog tima Crvene zvezde, ali se njegova minutaža postepeno izgubila dolascima Luke Vildoze i Fakunda Kampaca na bekovske pozicije. Pričalo se tada o pozajmici u FMP gdje bi imao priliku da više igra u ABA ligi - zbog toga se žalila čak i Valensija, ali je na kraju dobio priliku da u dresu OKK Beograda dominira Košarkaškom ligom Srbije.

Ostaje da se vidi kakve su sada opcije pred Crvenom zvezdom i mladim organizatorom igre, jer se ponovo čini da je tim dobro popunjen na spoljnim pozicijama. Mjesto organizatora igre zauzimaju Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić i Jago Mateuš dos Santos, dok bi na "kecu" mogli da pomognu Nemanja Nedović i Dejan Davidovac koji su kroz karijeru obavljali tu ulogu.

"Dijete Crvene zvezde, jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, mladi reprezentativac Srbije Nikola Topić, i zvanično je potpisao prvi profesionalni ugovor sa našim klubom. Topić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Nikola je rođen u Novom Sadu 10. 08. 2005. godine, a prve košarkaške korake napravio je u novosadskom klubu 'Defense' prije nego što se sa 14 godina preselio u mlađe selekcije Crvene zvezde gdje je nastavio da se igrački razvija. 'Mali Top' je svoj talent pokazao i briljantnim partijama na kvalifikacionom turniru u Beogradu Adidas Next Generation gdje je ubacivao i po 49 poena uz rekordan indeks 65, a sa sjajnim igrama u juniorskom timu nastavio je i na završnom turniru u Kaunasu.

Bio je član selekcije Srbije do 16 godina, i aktuelni je član mlade reprezentacije Srbije igrači do 19 godina. Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina protiv ekipe Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina. KK Crvena zvezda Meridinabet želi puno sreće, zdravlja i sportskih uspjeha Nikoli Topiću u predstojećem periodu u kome će nositi dres svog kluba", navodi se u saopštenju kluba.

Podsjećamo, Crvena zvezda je u dosadašnjem toku ljeta obnovila ugovor sa Lukom Mitrovićem, a zatim počela da ređa pojačanja kao na traci. Stigli su Dejan Davidovac, Miloš Teodosić, Marko Simonović, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gidraitis, Šabaz Nejpir i Jago Mateuš dos Santos.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:02
Nikola Mirotić izjava Crvena zvezda Barcelona
Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC