• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NEĆEMO TO VIŠE GLEDATI!" Amerikanac najavio promjene u Crvenoj zvezdi

Autor Dragan Šutvić

"Navikli smo ih da budu defanzivniji tim, mislim da će ove godine preći na stranu ofanzive", mišljenja je Erik Mekalum.

 erik mekalum najavio promjene u crvenoj zvezdi Izvor: Printscreen/YouTube/Urbonas Podcast/MN Press

Crvena zvezda Meridianbet dovela je devet pojačanja i produžila ugovor sa Lukom Mitrovićem i Stefanom Lazarevićem. Duško Ivanović pravi novi tim za Evroligu i sve što čeka crveno-bijele ove sezone. Koliko daleko mogu sa novim igračima? Šejn Larkin (Efes) i Erik Mekalum (Karšijaka) smatraju da neće uspjeti da dođu do plej-ofa...

Došli su Šabaz Nejpir, Jago dos Santos, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Rokas Gedraitis, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Marko Simonović.

"Jedna riječ za Zvezdu? Rekao bih interesantno. Na kraju dana, mnogo novih igrača, ne znate kako će da izgledaju zajedno. U smislu talenta, odradili su sjajan posao, tu su veterani koji znaju kako se pobjeđuje, tu su i mladi koji su gladni uspjeha i željni dokazivanja u Evroligi. Iskoristio bih riječ interesantno, talentovani su, imaju navijače iza sebe, trenera Ivanovića koji je već pobjeđivao sa svojim ekipama. Biće zanimljivo vidjeti kako će se razvijati", rekao je Larkin u "Urbonas podkastu".

Za razliku od njega brat NBA asa Si Džeja Mekaluma ima drugačije mišljenje u vezi uspjeha tima.

"Moja riječ bi bila energično, kod kuće će sigurno biti odlični, vidjećemo kako će izgledati u gostima. Duškovi treninzi su brutalni, testira te i mentalno i fizički može li Teodosić to da izdrži, Evroliga, ABA Liga, naporni treninzi...", izgovorio je Erik.

Tada ga je na kratko prekinuo Šejn. "Nema šanse da bi Miloš potpisao tamo da nije bilo nekih razgovora prije toga."

Sa tim se složio Mekalum, pa je nastavio. "Čuo sam kako se trenira, to nije mjesto koje bi mnogi igrači željeli zbog toga. Ima spremne igrače, zna kako da podigne njihov nivo, ono što je najbitnije je da li mogu da ostanu zdravi. Šabaz je sjajan na obje strane terena, odličan kreator, fali im još samo šuter, neko ko može da pogodi kada ne ide. Ne postoji stabilnost još, nema određenih uloga, svi će htjeti da budu dio toga, dio te pice, a neko će ostati bez svog parčeta pice, neko mora."

Istakao je da srpski tim vidi u borbi za plej-of kroz novi sistem i plej-in turnir. 

"Obično se takvi timovi muče na početku, pa tokom sezone postaju bolji. Vidjeli smo to i prošle sezone u borbi za osmo mjesto. Imaju šansu sa plej-inom da prođu, Evroliga je baš jaka i zato mislim da Zvezda nema jako jezgro tima, talentovani su, ali neki drugi timovi imaju više talenta."

Na kraju je dobio pitanje o stilu igre i koliko će se razlikovati tim koji kao plejevi vode Nejpir i Teodosić u odnosu na prošlosezonsku ekipu sa Fakundom Kampacom i Lukom Vildozom.

"Kampaco je brz, juri loptu, presing pravi po cijelom terenu, mislim da to nemaju sada. Šabaz neće igrati 29 minuta i imati 15 poena, 6 asistencija i igrati u defanzivi, toga neće biti. Mislim da će dobro igrati, ali da će defanzivno opasti. Teodosić će se čuvati za napad, ne vidim ga kao čovjeka koji stvara pritisak protivnicima. Zvezda voli da igra fizički, da mijenja, imaju taj mentalitet kod Srba. Nedović isto, Miloš, Šabaz, imaće oni veću minutažu, navikli smo ih da budu defanzivniji tim, mislim da će ove godine preći na stranu ofanzive. Rekao bih da će da promijene stvari u stilu igre", zaključio je Mekalum.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC