• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan "zaratili" oko NBA centra!

Autor Dragan Šutvić

Nakon duge i uspješne karijere u NBA ligi Frenk Kaminski je riješio da se oproba u Evropi. Možda baš u zemlji svojih predaka!

 crvena zvezda i partizan žele frenka kaminskog Izvor: Profimedia

Crvena zvezda i Partizan su riješili da naredne sezone naprave jako ozbiljne timove za Evroligu i borbu za titulu u ABA ligi, a sada su navodno u trci za još jedno pojačanje. Nakon natpisa da se takmiče oko dovođenja Mateuša Ponitke, Nikole Mirotića, Korija Higinsa i još nekih košarkaša, sada se pojavila informacija da oba kluba žele da u svojim redovima vide Frenka Kaminskog!

Američki centar srpskog porijekla je prošlu sezonu odigrao za Atlanta Hokse i Hjuston Roketse, a prije toga je u NBA nastupao za Šarlot i Finiks. Na koledžu Viskonsin je bio jako dominantan i 2015. godine proglašen je za najboljeg koledž igrača godine.
Ipak nakon prošle sezone u kojoj nije mnogo igrao on je i sam rekao da razmatra ponude iz Evrope, a te ponude navodno dolaze i iz Srbije.

Preci Frenka Kaminskog dolaze iz Srbije i dok je Igor Kokoškov bio selektor "orlova" bilo je riječi da je on spreman da pozove visokog Amerikanca u nacionalni tim, ali se to na kraju nije desilo. Kaminski se podjednako dobro snalazi na mjestu centra i krilnog centra i svakako bi bio veliko pojačanje za bilo koji evroligaški sastav. 

U osam sezona koliko je igrao u NBA prosječno je do sada bilježio 8,8 poena uz 3,8 skokova i 1,6 asisencija, a u dva navrata je igrao i NBA plejof - 2016. sa Šarlotom i 2021. kada je sa Finiksom zamalo uzeo titulu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC