• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GDJE ĆE SADA NIKOLA MIROTIĆ? Odjavio Partizan - ovo su mu preostale opcije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni košarkaš nakon raskida ugovora sa Barselonom može da bira novi tim, a to neće biti klub iz Srbije.

 Gdje će igrati Nikola Mirotić Izvor: Profimedia

Najveća saga u evropskoj košarci još nije završena, ali jedno poglavlje danas je zatvoreno! Nikola Mirotić se saopštenjem na društvenim mrežama oglasio o ponudi Partizana da u narednom periodu nosi crno-bijeli dres i svima je postalo jasno da nekadašnji reprezentativac Španije ne stiže u Srbiju nakon što je i zvanično raskinuo ugovor sa Barselonom.

Iako je prethodnih nedjelja bio veoma blizu potpisa za Partizan, iskusni krilni centar odlučio je da karijeru nastavi na nekom drugom mjestu. O tome za koga će Mirotić igrati u narednoj sezoni više riječi će biti narednih dana, a čini se da već postoji lista nekoliko klubova koji bi mogli da obezbijede izuzetno važan potpis i u svoje redove privuku jednog od najboljih košarkaša na kontinentu.

Prije svih, na listi timova koji bi mogli u svoje redove da dovedu Nikolu Mirotića nalazi se Panatinaikos. Velikan grčke košarke angažovao je Ergina Atamana i planira da se već u narednoj sezoni vrati u vrh evropske košarke, a u skladu sa tim su i pojačanja koja su do sada stigla u Atinu. Panatinaikos je iz Beograda angažovao Luku Vildozu, Janisa Papapetrua i Matijasa Lesora, eksplodirala je bomba u vidu potpisa Kostasa Slukasa i Kostasa Adetokunba, a tu su još Kajl Gaj, Dino Mitoglu, Džerijan Grent... 

I ponuda iz Atine u rangu je onih najboljih koje je Mirotić imao, iz svakog ugla. Novčano, Panatinaikos je konačno spreman da plati najveće zvijezde evropske košarkaš. Takmičarski, Atinjani imaju velike planove u Evroligi i sigurno je da bi u Nikolu Mirotića gledali kao u jednu od najvećih zvijezda na putu ka ostvarenju tih ciljeva. Možda je zato Mirotić najbliži Grčkoj!

Ali, postoji još opcija... Iako je u međuvremenu dobar dio budžeta potrošio na dolazak Kembe Vokera, Monako zvanično nije odustao od Nikole. Takođe, potpisu bi opet mogla da se nada Olimpija iz Milana, koja je u jednom trenutku bila najbliža angažovanju nekadašnjeg španskog reprezentativca. Istina, i o njima se već dugo priča kao o potencijalnom mjestu za nastavak karijere - dok Partizan, Crvena zvezda i Olimpijakos više ne djeluju kao realne opcije za to.

Sa druge strane, možda sada postoji još jedna ideja koja bi Nikoli Mirotiću mogla da bude zanimljiva. Prije samo nekoliko dana njegov agent Ivan Krespo u jednom opširnom intervjuu pomenuo je mogućnost povratka u Real Madrid, za koji je Mirotić igrao na početku karijere! "Dok imate ugovor, nalazite se u situaciji koja vas sprečava da donesete odluku. Nismo razgovarali o Real Madridu. Kad bude slobodan, sješćemo, bilo bi dobro da se dogovorimo oko raskida sa Barselonom", rekao je tada menadžer najtraženijeg evropskog igrača ovog ljeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC