• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto Nikola Mirotić nije došao u Partizan: Objasnio je sve - jedno nije htio da trpi!

Autor Dragan Šutvić

Gotova je još jedna transfer saga u evropskoj košarci, a na kraju svega Nikola Mirotić nije došao da igra u Srbiji. Otkrio je i zašto.

 zašto nikola mirotić ne dolazi u partizan  Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Kada je pred kraj prošle sezone objavljeno da će Barselona drastično smanjiti budžet za narednu godinu sve oči su bile uprte u Nikolu Mirotića. Znalo se da će Barselona probati da ga se riješi, a kada se to prije nekoliko dana i zvanično desilo beogradski mediji su pisali da je sve gotovo i da je spreman dolazak u Partizan.

Samo nekoliko dana kasnije iskusni krilni centar i nekadašnji reprezentativac Španije se javno oglasio i objasnio razloge zbog kojih je odlučio da ne dođe u Beograd.

"Poštovani, cijeli svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahtijeva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki dio svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvijek igrajući kao dio tima. Zaista, košarka je postala dio mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti. Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica dijeli tu radost". počeo je svoje obraćanje Mirotić.

PRIJETNJE, NASUMIČNI TEKSTOVI I MAŠTA POJEDINACA

Istakao je da je većina navoda da se dogovorio sa nekim klubom, a bilo je tekstova o tome kako je riješio da dođe i u Partizan, ali i u Crvenu zvezdu, pisana "nasumično" i na osnovu "mašte pojedinaca".

"Već nedjeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo željeli", naveo je on, a zatim je iznio ružniju stranu priče.

Prema njegovim tvrdnjama kada su u javnost došle informacije da je blizu potpisa za Partizan počeo je da dobija prijetnje i tu je bio kraj. Nije želio da bude dio takve atmosfere. 

"Kako su u javnost dospjele izvjesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK Partizanu, počele su prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima."

O ZVEZDI I ŽELJI DA IGRA U SRBIJI

Istakao je da je imao želju da nastupa u Srbiji, a posebno je naglasio da prijetnje koje je dobijao nisu dolazile iz tabora Crvene zvezde. 

"Istine radi, moram napomenuti da nijedna prijetnja nije došla iz tabora KK Crvena zvezda i da sa njima uvijek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja. Takođe, želim da istaknem da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se KK Partizan na ukazanom povjerenju i želji da budem dio njihovog tima, ali sam ipak donio odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije", naveo je Mirotić.

I? ŠTA SADA?

Sa Barselonom je završio, nema namjeru da igra u Srbiji, a o povratku u NBA ligu nije bilo govora. Očigledno je da ćemo ga gledati u Evropi, ali gdje? Kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje istakao se Panatinaikos čiji vlasnik Dimitris Janakopulos ne žali novac za pojačanja i već je doveo veliki broj novih igrača. Na početku prelaznog roka se kao favorit za njegovo dovođenje isticao Monako, kasnije je bilo riječi da Olimpija iz Milana blizu njegovog potpisa.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC