• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Nikola Topić, srpski biser o kojem bruji Evropa! Evo šta Španci kažu o "Malom Topu"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nastupi srpskog talenta Nikole Topića izazvali su pažnju širom kontinenta

 Ko je Nikola Topić, plejmejker orlića Izvor: FIBA

Na dan učešća juniorske reprezentacije Srbije u finalu Eurobasketa u Nišu, španski portal "Gigantes" posvećuje posebnu pažnju jednom od lideru srpskom tima - Nikoli Topiću. Sin legendarnog Milenka Topića plejmejker je Zvezde koji je prošle sezone imao i evroligaški debi, a sezonu je nakon administrativnog propusta završio u OKK Beogradu. Ovog ljeta, uoči odlaska na pozajmicu u Megu, on ponovo demostrira svoj talenat. Evo kako na Pirinejima pišu o njemu.

"Usred vrtloga Zvezdinih promjena i osam 'potpisa' u devet dana, jedno ime izdvojilo se desetog dana. Bio je to Nikola Topić, mladi srpski košarkaš koji se ne računa kao pojačanje jer je već bio član ekipe. On je napravio prvi veliki korak u svojoj karijeri time što je potpisao profesionalni ugovor.

"Plejmejker visok 195 centimetara počeo je prošlu sezonu u Zvezdi, iako s obzirom na mali broj minuta i svoju mladost (17 godina) tražio je pozajmicu koja bi mu omogućila više minuta na terenu. U OKK Beogradu ih je pronašao i iskoristio (postizao je 17,8 poena po meču u 19 utakmica), iako je usred sezone iskoristio priliku da nastupi i na juniorskom turniru Evrolige, na kojem je blistao svojim ofanzivnim igrama", navedeno je u tekstu.

Španci podsjećaju na njegov učinak na tom turniru, kao i na to da je izabran za MVP-a, kao i da je protiv Reala postigao 39 poena, a protiv Barselone 25 na završnom turniru Evrolige u svom uzrastu. I na ovaj način, "Gigantes" je skrenuo pažnju tamošnje, ali i evropske javnosti na predvodnika nove generacije srpskih košarkaša, dok se iščekuje meč Španija - Srbija u finalu.

A na aktuelnom Eurobasketu u Nišu, "Top junior" postiže po 13,8 poena i drugi je strijelac tima, iza Bogoljuba Markovića koji postiže po 16,2. Sa njima dvojicom na čelu, Srbija je već osvojila medalju, a u nedjelju od 20.30 u Čairu će imati šansu da pobjedom protiv aktuelnog prvaka, Španije, donese Srbiji prvu titulu u tom uzrastu od 2018. godine.   

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Geogrk

Da li je Topic sam igrao na tom prvenstvu? Gde je mali Mitar iz Reala gde su Bogoljub i ostali igraci bili u to vreme? Ni jedan tekst o njima. Preterali ste ga forsirajuci Topica.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC