• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIJE BILO NIKAKVIH TAJNI! Pešić se prvi put oglasio od početka priprema Srbije - o trojici igrača je posebno pričao

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Svetislav Pešić dao je prvu izjavu od početka priprema za Svjetsko prvenstvo.

 Svetislav Pešić prvo obraćanje o tajnim pripremama Srbije Izvor: Twitter/KSSrbije/printscreen

Srbija je počela sa pripremama za Svjetsko prvenstvo. Odigrala je do sada dve utakmice "iza zaključanih vrata". Oktriveno je da je pobijedila Bosnu i Hercegovinu i Poljsku, mada zvanične statistike sa tih mečeva nema. Odlučeno je da se to ne objavljuje javno. Sada je Svetislav Pešić dao prvu izjavu od početka priprema.

Oglasio se putem košarkaškog saveza Srbije.

"Posljednji dan boravka u Staroj Pazovi, pravi raj. Imali smo fantastične uslove i u hali i oko hale. Baš nam je godilo, pomoglo da uđemo u trening, da dobro radimo. Entuzijazam je bio na visokom nivou i to nam je u ovom trenutku, s obzirom na novonastale probleme... Uvijek kažem da nema problema, da ima rješenja. Žao nam je što Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da se priključe. Imamo situaciju sa Trifunovićem i Smailagićem, oni su u procesu rehabilitacije, očekujem da se priključe ekipi. Ostali su dosta dobro", počeo je Pešić.

Zatim se osvrnuo na mečeve. "Odigrali smo dvije utakmice, trening utakmice, nije bilo tu nikakvih tajni, već želja da budemo stvarno sami, da možemo da treniramo, ne da igramo. Pokazalo se to kao pun pogodak. Imali smo dobre i ambiciozne protivnike, agresivne. I oni se spremaju za velika takmičenja. Idemo dalje, počinju pripremne utakmice. Akropolis turnir u Atini, prve zvanične utakmice. Nadam se da će nam dosta pomoći, još smo u procesu uigravanja, želimo da se pokažemo u pravom svetlu."

Bogdan Bogdanović je kapiten tima, a nedavno se priključio i Stefan Jović. "Radujemo se, posebno ja. Obojica, Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, vođa je tima, posvećen je i sebi i drugima. Uvijek kažem da se posvećivanjem sebi pomažeš ekipi punom snagom. Poštujem odluku Jovića da je u jednoj teškoj situaciji zbog zdravstvenih problema u porodici. Njegovo iskustvo, znanje, olakšanje za ostale igrače, ima ogromno iskustvo. On će da pomogne i Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti vođe na pozicijama koje su uvijek važne. Drago mi je što su obojica u ekipi, njihovo iskustvo i znanje mnogo će značiti ekipi."

Ima riječi hvale i za mlade igrače.

"Uvijek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Ovi mlađi, tu smislim na Simanića, Petruševa, malog Nikolu Jovića. Bio je priključen u 'prozorima', napredovao je dosta, ojačao je, igra sa punim sampouzdanjem, zadovoljni smo kako se ponašaju. Daju dodatni entuzijazam, srećni smo što su tu. Ukupno gledano, sve je to dobro, da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mogli bi da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo mi postavili bez obzira na sve izostanke nekih igrača", zaključio je Pešić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

PeMzija, druškane, ne brukaj nas

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC