• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao sam iz Zvezde i pozvao Željka Obradovića! Dušan Alimpijević: Tačno vidiš ko hoće da ti pomogne

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski trener Dušan Alimpijević dotakao se perioda kada je sakupljao dragocjeno iskustvo na treninzima u Fenerbahčeu Željka Obradovića.

 Dušan Alimpijević o Željku Obradoviću Izvor: YouTube/screenshot/JaoMile podcast

Poslije rastanka sa Crvenom zvezdom, Dušan Alimpijević imao je više slobodnog vremena koje je iskoristio na najbolji mogući način, a to je da uči od najboljeg u ovom poslu - od Željka Obradovića. Na klupu crveno-bijelih došao je u julu 2017. godine, a otišao je u maju 2018. poslije finalne serije protiv Budućnosti iz Podgorice koju je srpski tim izgubio.

Novi trener Bešiktaša, koji je napravio veliki uspjeh sa Bursom i u njoj postao najbolji trener Evrokupa, prisjetio se svog iskustva u novoj epizodi podkasta kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića. Mladi srpski stručnjak podijelio je svoje iskustvo kako je proveo sedam dana u Istanbulu i koliko je toga mogao da nauči od iskusnijeg kolege dok je bio na klupi Fenerbahčea. 

Na konstataciju Ilića da je danas sve manje trenera starog kova koji su željni da podijele znanje mlađim kolegama, Alimpijević se dotakao svog iskustva sa njim. "Prvo, ljudi nisu spremni da dijele svoje znanje tako otvoreno. Druga stvar - vrijeme. Mi smo postali, nažalost, robovi. Vjerujem da sada treneri, onako, kad završe sa svojim obavezama hoće samo malo da odmore, da posvete, to malo vremena svojoj porodici. Gdje će on sad da edukuje nekog tamo sad mladog trenera? Moram da ti kažem kada se nađeš na tim nekim seminarima, sa ljudima, i kada počneš da pričaš sa tim trenerima, tačno vidiš ko želi da dijeli znanje", rekao je Alimpijević.

Zatim se dotakao Obradovića. "Ja sam bio kod Željka. Zvao sam i pitao sam, u trenutku kada sam završio u Zvezdi - pošto sam imao višak slobodnog vremena - pozvao sam i pitao da li je moguće da se dođe, da se gledaju treninzi u Fenerbahčeu. U tom trenutku je to bilo sedam do deset dana, ne znam koliko sam biješe bio... To ne može da stane u 15 klinika, to vrijeme sa njim na treningu, van treninga, u kancelariji, na pripremama. To je čovjek koji ti zaista daje sve što želiš da čuješ. Nevjerovatna je ta energija, njegova harizma, posvećenost, da ti izađe u susret oko svega što apsolutno nema potrebu. To je nešto zaista posebno", zakružio je priču Alimpijević o aktuelnom treneru Partizana.

Za vrijeme rada u Bursi, Alimpijević je nanio crno-bijelima jako bolan poraz u nokaut fazi Evrokupa, a taj dvomeč obilježilo je i njegovo veliko poštovanje prema Obradoviću, koji ga je sa druge strane srdačno dočekao u Beogradu i sportski mu čestitao trijumf.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC