• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin se povukao kao legenda kluba, zamijenio ga trostruki NBA šampion!

Autor Dragan Šutvić

Ostende je riješio problem organizatora igre nakon odlaska dugogodišnjeg lidera i kapitena.

 dušan đorđević završio karijeru Izvor: Profimedia

Velika promjena dešava se u Ostendeu gdje je dugogodišnji kapiten i legendarni plejmejker Dušan Đorđevič završio karijeru! Organizovao je igru 12 godina bivši mladi reprezentativac Srbije i sa 40 godina je riješio da stavi tačku na aktivnu karijeru. Počeo je u Radničkom sa Crvenog Krsta, pa preko Lokomotive Rostov, Spartaka iz Sankt Peterzburga i Iraklisa ponovo došao na ove prostore i nastupao za Vojvodinu, Bosnu, Union Olimpiju i Krku. A kada je kao već iskusan igrač stigao u Ostende 2011. godine niko nije vjerovao da će ostati 12 godina.

Sa ekipom je osvojio 12 titula u ligi, sedam kupova, četiri superkupa i dva superkupa regionalne BNXT lige. Dva puta je bio MVP belgijske lige i dva puta MVP belgijskog kupa, a koliki je trag ostavio govori i to što je Ostende riješio da ga zamijeni trostukim NBA šampionom!

Potpisali su Belgijanci Patrika Mekoa, visokog pleja koji je sa 201 cm trebalo da bude zamjena za Šona Livingstona. Dobro je počeo u Golden Stejtu i imao minutažu, a poslije dve ovojene šampionske titule sa njima preselio se u Toronto i sa ovim timom takođe uzeo trofej šampiona, mada je malo igrao. Sada ima 27 godina i nakon epizoda u Klivlendu i prošle sezone u razvojnoj ligi, gdje je takođe bio šampion, rešio je da minute potraži u Evropi.

Još jedno veliko NBA pojačanje u Evropi je i Lengston Gelovej, dugogodišnji NBA bek. On je nakon osam NBA sezona u kojima je prosečno davao po 8 poena prošle godine nastupao u razvojnoj ligi i tu bio efikasniji sa 16 poena po meču. Sada je potpisao ugovor sa Ređanom u Seriji A. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC