• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je spisak Srbije za Svjetsko prvenstvo: Pešić ima samo jednu dilemu za konačnih 12 putnika!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Postaje sve jasnije ko će ići na Svjetsko prvenstvo u dresu Srbije.

 ko će ići na Svjetsko prvenstvo u dresu Srbije Izvor: MN PRESS

Ko će igrati za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu? Spisak Svetislava Pešića polako se iskristalisao i postaje prilično jasno ko će biti među konačnih 12 na letu za Filipine. Ognjen Jaramaz ne može, Nemanja Nedović se povukao, a situacija sa povredama Alena Smailagića i Uroša Trifunovića je neizvjesna i male su šanse da će neko od njih dvojice da bude u timu.

Na prve zvanične utakmice na Akropolis kupu u Atini selektor nije poveo upravo Smailagića, Trifunovića i Dušana Beslaća. Ovako je izgledao spisak od 14 igrača koji su išli u Grčku: Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Aleksa Avramović, Stefan Jović, Nikola Jović, Dušan Ristić, Filip Petrušev, Nemanja Nedović, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac i Boriša Simanić.

Ako se uzme u obzir minutaža, zdravstveni bilten i sve što se dešava djeluje da je prilično jasno ko će biti među 12, mada i to treba uzeti sa dozom rezerve usljed mogućih iznenađenja. Ovako bi trebalo da izgleda konačan spisak "orlova" za Mundobasket: Bogdanović, Gudurić, Milutinov, Avramović, Stefan Jović, Nikola Jović, Ristić, Petrušev, Dobrić, Marinković, Davidovac, Simanić. Jedina dilema bila bi oko jednog imena, odnosno jedne pozicije - da li je potrebniji bek ili igrač u reketu.

U odnosu na to praktično jedina izmjena koju bi Pešić mogao da napravi jeste da umjesto Simanića u sastavu bude Radanov. Njegove riječi o mladom Nikoli Topiću sugerišu da na njega ne računa za ovo takmičenje. "Za njega radi vrijeme, posvećen je. Mlad je, ali razumije šta su zahtjevi za igrača na poziciji plejmejkera. Mnogo će nam značiti u radu kada se priključi pripremama. Ako se kvalifikujemo na Olimpijske igre biće među onima na koje ozbiljno računamo, to već sad znam", rekao je Pešić.

Upravo je najveći problem za srpski tim pozicija organizatora igre, Pešić je precrtao Miloša Teodosića, Vasilije Micić je zbog potpisa za Oklahomu odlučio da preskoči ovo ljeto, Stefan Jović je kasno došao zbog zdravstvenih problema u porodici. Poziciju pleja na pripremnim mečevima pokrivali su Gudurić i Avramović, Bogdanović se takođe bavio prenosom lopte, a u toj ulozi trebalo je da bude i Nedović. "Ne samo da sa organizacijom igre nećemo imati problema, nego ćemo imati i dodatni kvalitet. Ne strahujem za to uopšte", poručio je selektor Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mitar Bošnjaković

Pešić do početka takmičenja neće imati 12 igrača. Jedino rešenje da prijavi sebe na poz.1 i naravno Danilovića. Neka korist i od ova dva parazita.

Dragan

Izvadiće nas Nedović koji je napustio reprezentaciju!

Čova buraz

Skromno 9mjesto maximalno....

Jaaa

Ako nas smailaga ne izvadi...

Milos

@Jaaa hahaha smail aga da nas vadi? Ahahahahahahahah

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC