• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko god da igra, kod nas je pritisak! Pešić progovorio o očekivanjima od reprezentacije Srbije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Srbije Svetislav Pešić uvjeren je da će njegov tim do Mundobasketa još podići formu.

 Svetislav Pešić govorio i pritisku u reprezentaciji Srbije Izvor: Youtube/HellenicBF/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Grčku 71:64 u prvoj pripremnoj utakmici pred Mundobasket koju smo mogli da gledamo. Srpska selekcija je i pored brojnih otkaza i povreda u timu izgledala sasvim solidno na terenu i nakon pobjeda protiv Bosne i Hercegovine i Poljske u zatvorenim mečevima uspjela da ostvari još jedan trijumf. 

Selektor Svetislav Pešić je poslije pobjede istakao da mu rezultat nije bio u prvom planu, a grčkim novinarima je nakon meča rekao da je situacija u Srbiji i Grčkoj slična. Kakav god da je tim, javnost uvijek očekuje mnogo!

"U Srbiji imate sličnu stiuaciju kao u Grčkoj. Uvijek je pritisak, nije bitno ko je na trerenu i u timu. Uvijek ste pod pritiskom u Srbiji i moramo da naučimo da igramo u ovoj atmosferi", rekao je on, pa nastavio:

"Mi ne razmišljamo o pritisku, nego o tenziji. O tenziji u odbrani, u napadu, o tome da budemo spremni da reagujemo u pravim momentima i da kontrolišemo sve što kažemo na treningu i posebno na utakmicama koje igramo u narednim danima", poentirao je selektor Srbije.

Pohvalio je i rivala i istakao da mu se tim Grčke dopada, a naglasio je da je siguran da će ova selekcija predvođena Dimitrisom Itudisom uspjeti da dođe do top forme za dvadesetak dana kada bude počinjao Mundobasket. 

"Ovo je odlična timska košarka, igrali su protiv Slovenije odlično, dobri su i oba tima će se poboljšati i biti spremni za Svjetsko prvenstvo. Nemojte da brinete! Ja u grčkom timu vidim odgovornost i spremni su da daju sve da bi igrali kao tim. Mislim da je to kao i njima i nama prednost", završio je selektor Srbije.

Zadovoljan izdanjem srpskih košarkaša bio je i kapiten tima Bogdan Bogdanović, a naredni meč je na programu već u srijedu kada od 18.45 rival Srbije u Atini. Tada je rival selekcija Italije sa kojom su u prošlosti imali mnogo muke.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC